
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Øjentrøfler
Øjen-trøfler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

De mest uhyggelige klamme, blodige kager til halloween. De ser creepy ud ,og tro det eller ej, de smager lækkert!
Opskriften giver 12 øjentrøfler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til øjentrøfler
Trøfler:
350 g. kagerester
1-2 spsk. hindbærmarmelade
1-2 spsk. kakaopulver
½ tsk. romessens (kan udelades)
200 g. hvid chokolade
12 engangs trægafler
Øjne:
Grøn eller blå fondant
Små mørke chokoladeknapper
Blod:
1 dl. ribsgele
Rød konditorfarve
Evt. 1-2 spsk. kogende vand

Hindbærmarmelade

Kakaopulver

Romessens

Hvid chokolade

Trægafler

Fondant

Farvede chokoladeknapper

Ribsgele

Konditorfarve (frugtfarve)

Vand
Køkkenredskaber til øjentrøfler
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 spiseske
1 teske
1 håndmixer med dejkroge
1 lille gryde
1 metalskål eller glasskål
Bagepapir
1 tallerken
1 kagerulle
1 lille, rund udstikker til småkager eller 1 lille skarp kniv

Køkkenvægt

Stor røreskål

Spiseske

Teske

Håndmixer

Lille gryde

Metalskål

Bagepapir

Middagstallerken

Kagerulle

Udstikkere til småkager
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Trøfler:
3.
Smuldr kageresterne i en skål.
4.
Tilsæt hindbærmarmelade, kakaopulver og eventuelt romessens og rør det hele sammen med en elpsiker med dejkroge, til dejen er en glat og ensartet.
5.
Kom dejen ud på bordet og del den i 12 lige store stykker. Form dem til 12 trøffel-kugler. Kom kuglerne på en tallerken og sæt dem på køl eller frost, så de er kolde når du skal dyppe dem i chokoladen.
6.
Kom bagepapir på en stor tallerken.
Pynt:
7.
Del chokoladen i mindre stykker. Smelt chokoladen over et vandbad. Se videoen.
8.
Dyb en engangs-trægaffel i den smeltede chokolade og stik den godt ned i en trøffel. Dyp nu hele trøflen i chokoladen, og drej den rundt, så der kommer chokolade over det hele. Stil den på bagepapiret. Gentag med de andre engangs-trægafler og trøfler.
9.
Kom trøflerne på køl igen, inden du sætter øjne på.
Øjne:
10.
Rul fondanten helt flad med en kagerulle. Skær 12 små runde cirkler på cirka 1-1 ½ centimeter i diameter. Du kan også bruge en udstikker eller bagsiden af en sprøjte-tyl.
11.
Tag trøflerne ud fra køl. Lim en chokoladeknap fast på hver fondant-cirkel med en lille smule smeltet hvid chokolade. Brug skaftet af en teske til at komme en smule af den hvide chokolade på fondanten. Du skal kun bruge meget lidt chokolade.
12.
Sæt dem på trøflerne. Brug lidt af den smeltede chokolade som lim. Brug skaftet af en teske til at komme en smule af den hvide chokolade til at sætte øjet på trøflen. Du skal kun bruge meget lidt chokolade.
Blod:
13.
Kom ribsgeleen i en lille skål. Farv den rød som blod med frugtfarven. Hvis den er meget tyk, kan du tilsætte 1-2 spiseskeer kogende vand, så den bliver mere flydende.
14.
Stil trøflerne på en tallerken, og dryp “blodet” på øjen-trøflerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1054 kJ / 252 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 6,1 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer