- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Øjentrøfler
Øjen-trøfler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
De mest uhyggelige klamme, blodige kager til halloween. De ser creepy ud ,og tro det eller ej, de smager lækkert!
Opskriften giver 12 øjentrøfler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til øjentrøfler
Trøfler:
350 g. kagerester
1-2 spsk. hindbærmarmelade
1-2 spsk. kakaopulver
½ tsk. romessens (kan udelades)
200 g. hvid chokolade
12 engangs trægafler
Øjne:
Grøn eller blå fondant
Små mørke chokoladeknapper
Blod:
1 dl. ribsgele
Rød konditorfarve
Evt. 1-2 spsk. kogende vand
Hindbærmarmelade
Kakaopulver
Romessens
Hvid chokolade
Trægafler
Fondant
Farvede chokoladeknapper
Ribsgele
Konditorfarve (frugtfarve)
Vand
Køkkenredskaber til øjentrøfler
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 spiseske
1 teske
1 håndmixer med dejkroge
1 lille gryde
1 metalskål eller glasskål
Bagepapir
1 tallerken
1 kagerulle
1 lille, rund udstikker til småkager eller 1 lille skarp kniv
Køkkenvægt
Stor røreskål
Spiseske
Teske
Håndmixer
Lille gryde
Metalskål
Bagepapir
Middagstallerken
Kagerulle
Udstikkere til småkager
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Trøfler:
3.
4.
Tilsæt hindbærmarmelade, kakaopulver og eventuelt romessens og rør det hele sammen med en elpsiker med dejkroge, til dejen er en glat og ensartet.
5.
6.
Pynt:
7.
Del chokoladen i mindre stykker. Smelt chokoladen over et vandbad. Se videoen.
8.
Dyb en engangs-trægaffel i den smeltede chokolade og stik den godt ned i en trøffel. Dyp nu hele trøflen i chokoladen, og drej den rundt, så der kommer chokolade over det hele. Stil den på bagepapiret. Gentag med de andre engangs-trægafler og trøfler.
9.
Øjne:
10.
Rul fondanten helt flad med en kagerulle. Skær 12 små runde cirkler på cirka 1-1 ½ centimeter i diameter. Du kan også bruge en udstikker eller bagsiden af en sprøjte-tyl.
11.
12.
Blod:
13.
Kom ribsgeleen i en lille skål. Farv den rød som blod med frugtfarven. Hvis den er meget tyk, kan du tilsætte 1-2 spiseskeer kogende vand, så den bliver mere flydende.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1054 kJ / 252 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 6,1 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer