Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Find alle ingredisenserne frem.

4.

Vask hokkaido-græskarret grundigt, så det er helt rent. Græskarret skal ikke skrælles.

5.

Tag et rivejern. Riv græskarret på den grove side af rivejernet. Se videoen.

6.

Riv skallen af hele citronen på den fine side af rivejernet. Se videoen.

7.

Tag et skærebræt, en kniv og en citruspresser. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.

8.

Tag en gryde frem. Kom græskar og vand i gryden. Læg låg på gryden, bring vandet i kog, og lad det koge ved lav varme i 10 minutter.

9.

Kom sukker, citronsaft og citronskal i gryden, og lad det koge ved lav varme i 3-4 minutter.

10.

Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget. Tag en grydelap eller et viskestykke, og hæld det kogende vand ud igen. Pas på - det er meget varmt!

11.

Kom græskarmarmeladen i det skoldede sylteglas. Skru låget på, og stil marmeladen i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 8906 kJ / 2129 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 99 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 13: Sådan river du græskar på et rivejern

Film 13: Sådan river du græskar på et rivejern

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min