
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Græskar>
- Græskarmarmelade
Græskarmarmelade
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Intet efterår uden græskar! Lav din egen græskar-marmelade og spis det på nybagte græskarboller. Find opskriften her på gocook.dk.
Tip: kom ingefær i din marmalade, hvis du gerne vil give den et frisk pust.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarmarmelade
Ingredienser
½ hokkaido-græskar uden frø
1 citron
½ dl. vand
500 g. sukker

Hokkaido-græskar (orange)

Citron

Vand

Sukker
Køkkenredskaber til græskarmarmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 gryde
1 røreske
1 sylteglas

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Rivejern

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Mellem gryde

Røreske

Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Find alle ingredisenserne frem.
4.
Vask hokkaido-græskarret grundigt, så det er helt rent. Græskarret skal ikke skrælles.
5.
Tag et rivejern. Riv græskarret på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Riv skallen af hele citronen på den fine side af rivejernet. Se videoen.
7.
Tag et skærebræt, en kniv og en citruspresser. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
8.
Tag en gryde frem. Kom græskar og vand i gryden. Læg låg på gryden, bring vandet i kog, og lad det koge ved lav varme i 10 minutter.
9.
Kom sukker, citronsaft og citronskal i gryden, og lad det koge ved lav varme i 3-4 minutter.
10.
Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget. Tag en grydelap eller et viskestykke, og hæld det kogende vand ud igen. Pas på - det er meget varmt!
11.
Kom græskarmarmeladen i det skoldede sylteglas. Skru låget på, og stil marmeladen i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 8906 kJ / 2129 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer