1. >
  2. Opskrifter>
  3. Højtider>
  4. Halloween>
  5. Pumpkin-pie med æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

5.

Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær en skive af bunden af græskarret, og læg det med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær græskarret midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Fjern græskar-frøene med en ske. Se videoen.

6.

Læg de halve græskar på bagepladen. Bag dem i 1 time. Tag dem ud, og lad dem køle af. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft.

7.

Mørdej: Kom mel, flormelis og salt i en stor skål. Tilsæt smørret, og smuldr det i melet med fingrene.

8.

Tag en kop. Slå ægget ud i koppen, og hæld det op i skålen. Ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat. Se videoen.

9.

Tag en tærteform, og pres dejen ud i den. Sørg for at dejen går helt op af kanten på tærteformen. Prik små huller i tærtebunden med en gaffel.

10.

Stil tærtebunden i køleskabet, mens du ordner fyldet.

11.

Fyld: Skrab græskarkødet ud af skallen på de bagte græskar med en ske. Kom kødet i en blender. Se videoen.

12.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene. Se videoen.

13.

Kom kondenseret mælk, brun farin, stødt kanel, stødt ingefær, allehånde, nelliker, stødt muskatnød og salt i blenderen. Blend, det er en ensartet masse.

14.

Kom græskarfyldet over i tærteformen.

15.

Vask æblerne, og skær dem i tynde både. Pynt din pumpkinpie med æblebåde. Se videoen.

16.

Bag tærten i cirka 60 minutter ved 175 grader. Tærten skal hæve lidt til sidst. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en lille kniv ned i tærten. Hænger der noget fyld fast på kniven, så skal den have længere tid i ovnen.

17.

Drys med kanelsukker, og server med flødeskum.

Næringsindhold per portion

Energi: 1435 kJ / 343 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 5,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Film 07: Sådan halverer du et græskar

Film 07: Sådan halverer du et græskar

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Film 17: Gorm skraber kødet ud af græskarret

Film 17: Gorm skraber kødet ud af græskarret

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Film 45: Micki skærer æbler ud i både

Film 45: Micki skærer æbler ud i både

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min