1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Halloween>
  6. Halloweenkage med spindelvæv

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kage:

3.

Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.

6.

Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.

7.

Slå æg ude i en kop, og tjek det for skaller. Gentag med de andre æg. Se videoen.

8.

Kom smør, brun farin og æg ned i skålen. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til den brune farin er opløst.

9.

Kom hvedemel, kanel og bagepulver i en ny skål og bland det sammen.

10.

Si melblandingen i smørblandingen. Rør det sammen.

11.

Kom gulerødderne i skålen, og vend dem rundt i dejen.

12.

Smør en stor springform med smør, og hæld dejen over i formen. Se videoen.

13.

Kom kagen i ovnen, og bag den i 25 minutter.

14.

Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Se videoen.

15.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Gerne til dagen efter.

Glasur:

16.

Kom cirka 100 gram af flormelissen i skålen. Kom 1 tsk. vand i ad gange og rør rundt, indtil du har en meget tyk glasur. Se videoen.

17.

Kom glasuren i en sprøjtepose og bind en knude på den. Se videoen.

18.

Kom cirka 1 spiseske rød farve og cirka 2 spiseskeer gul farve ned i en lille skål. Rør rundt. Nu er farven mørk orange. Hvis du gerne vil have, at glasuren kun skal være lidt orange, så rør lidt mere gul farve ned i glasset.

19.

Kom lidt efter lidt resten af flormelissen frugtfarven, for indtil du har en meget tyk glasur. Se videoen.

20.

Fordel nu den orange glasur ud over kagen med en kniv. Skynd dig videre til næste punkt.

21.

Klip nu et lille hul i sprøjteposen med den hvide glasur. Start fra midten af kagen og lav en spiral helt ud til kanten. Tag derefter en lille spids kniv, og lav linjer i glasuren fra midten og ud ad. Husk kun at ’skære’ i glasuren og ikke ned i kagen. Se videoen.

22.

Stil herefter kagen på køl, og server den efter cirka 10-15 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 14950 kJ / 3573 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 83 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Springform, smøre

Springform, smøre

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Glasur

Glasur

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Mickis spindelvævskage

Mickis spindelvævskage

Spindelvævsmønster

Spindelvævsmønster

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min