
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Halloweenkage med spindelvæv
Halloweenkage med spindelvæv
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kom i rigtig halloweenstemning med en lækker kage pyntet med et spindelvæv af glasur. Revet gulerod i dejen sætter prikken over i'et.
Tip: Du kan sagtens bage kagen dagen før, og først pynte den, når den skal serveres.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til halloweenkage med spindelvæv
Kage:
6 gulerødder (ca. 300 g.)
150 g. blødt smør
2 dl. brun farin
3 æg
2 ½ dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
Glasur:
1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 ½ æggehvide)
Rød frugtfarve eller konditorfarve
Gul konditorfarve
300 g. flormelis

Gulerod

Smør

Brun farin

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Kanel (stødt)

Æggehvider (pasteuriserede)

Konditorfarve (frugtfarve)

Flormelis
Køkkenredskaber til halloweenkage med spindelvæv
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 teske
1 bagerist
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
3 røreskåle
1 elpisker
1 røreske
1 springform
1 glas
2 dejskrabere

Køkkenvægt

Målebæger

Teske

Bagerist

Kartoffelskræller

Rivejern

Skærebræt

Urtekniv

Røreskål

Elpisker

Røreske

Springform

Glas

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kage:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.
6.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
7.
Slå æg ude i en kop, og tjek det for skaller. Gentag med de andre æg. Se videoen.
8.
Kom smør, brun farin og æg ned i skålen. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til den brune farin er opløst.
9.
Kom hvedemel, kanel og bagepulver i en ny skål og bland det sammen.
10.
Si melblandingen i smørblandingen. Rør det sammen.
11.
Kom gulerødderne i skålen, og vend dem rundt i dejen.
12.
Smør en stor springform med smør, og hæld dejen over i formen. Se videoen.
13.
Kom kagen i ovnen, og bag den i 25 minutter.
14.
Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Se videoen.
15.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Gerne til dagen efter.
Glasur:
16.
Kom cirka 100 gram af flormelissen i skålen. Kom 1 tsk. vand i ad gange og rør rundt, indtil du har en meget tyk glasur. Se videoen.
17.
Kom glasuren i en sprøjtepose og bind en knude på den. Se videoen.
18.
Kom cirka 1 spiseske rød farve og cirka 2 spiseskeer gul farve ned i en lille skål. Rør rundt. Nu er farven mørk orange. Hvis du gerne vil have, at glasuren kun skal være lidt orange, så rør lidt mere gul farve ned i glasset.
19.
Kom lidt efter lidt resten af flormelissen frugtfarven, for indtil du har en meget tyk glasur. Se videoen.
20.
Fordel nu den orange glasur ud over kagen med en kniv. Skynd dig videre til næste punkt.
21.
Klip nu et lille hul i sprøjteposen med den hvide glasur. Start fra midten af kagen og lav en spiral helt ud til kanten. Tag derefter en lille spids kniv, og lav linjer i glasuren fra midten og ud ad. Husk kun at ’skære’ i glasuren og ikke ned i kagen. Se videoen.
22.
Stil herefter kagen på køl, og server den efter cirka 10-15 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 14950 kJ / 3573 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 83 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer