Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Guacamole:

3.

Halver avocadoerne. Fjern stenen, og skrab kødet ud med en ske. Kom avocadokødet i en skål. Se videoen.

Halver avocadoen. Fjern stenen, og skrab kødet ud med en ske. Kom avocadokødet i en skål. Se videoen.

4.

Mos avocadokødet med en gaffel.

5.

Kom cremefraichen i skålen, og rør det sammen med avocadoen.

6.

Pil hvidløget, og hak det fint. Du kan også brug en hvidløgspresser. Kom hvidløget i skålen, og rør rundt. Se videoen.

7.

Skyl chilien, og skær den over på langs. Se videoen.

8.

Fjern kernerne og de hvide sidevægge fra chilien. Hak chili meget fint. Kom chili i skålen, og rør rundt. Vask hænder.

9.

Skær limen over i to halve. Se videoen.

10.

Pres saften af limen, til du har 2 spiseskeer. Kom saften i skålen, og rør rundt.
Pres saften af limen, til du har 3 spiseskeer. Kom saften i skålen, og rør rundt.
Pres saften af limen, til du har 1 spiseske. Kom saften i skålen, og rør rundt.

11.

Skyl tomaten, og skær den ud i små stykker. Vend den hakkede tomat i guacamolen.
Skyl tomaterne, og skær dem ud i små stykker. Vend den hakkede tomat i guacamolen.

12.

Smag guacamolen til med salt og limesaft.

13.

Læg husholdningsfilm helt ned på guacamolen. Sæt den i køleskabet, til du skal bruge den.

Tilbehør:

14.

Skyl tomaterne, agurken og salaten.

15.

Skær tomaterne i skiver, og kom dem i en skål.

16.

Skær agurken i tern, og kom dem i en skål.

17.

Skær salaten ud i strimler, og kom den i en skål.

18.

Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en skål. Se videoen.

Kød:

19.

Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

20.

Kom kødet på stegepanden, og steg det til det er gennemstegt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Det tager cirka 10 minutter. Drys paprika på kødet. Vend rundt i kødet, mens det steger.

21.

Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af kogepladen. Kom kødet i en skål.

22.

Læg tortillapandekagerne på en brødrister, og varm dem kort tid på begge sider, til de er lune. De skal ikke blive sprøde.

23.

Sæt skålene med guacamole, tomater, agurk, salat, løg og kød på bordet, så man selv kan lave 100% sin egen tortilla.

Næringsindhold per portion

Energi: 2842 kJ / 677 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt 4,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min