Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl agurk, tomat og salatblade. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

4.

Pil løget og skær tomater, agurker og rødløg i tynde skiver.

5.

Læg rødløgene i en skål med koldt vand, for at trække den bitre løg-smag ud af løgene.

6.

Stil en stegepande på kogepladen. Varm den op.

7.

Læg baconskiverne på stegepanden.

8.

Steg baconskiverne ved middelvarme, til de er lysebrune og sprøde. Læg madpapir på en tallerken. Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem tallerkenen med madpapir. Sluk for kogepladen, imens du former bøfferne.
Steg baconskiverne ved middelvarme, til de er lysebrune og sprøde. Læg madpapir på en tallerken. Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på tallerkenen med madpapir. Sluk for kogepladen, imens du former bøfferne.
Steg baconskiverne ved middelvarme, til de er lysebrune og sprøde. Læg madpapir på en tallerken. Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på tallerkenen med madpapir. Sluk for kogepladen, imens du former bøfferne.

9.

Del det hakkede oksekød i fire lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del det hakkede oksekød i seks lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del det hakkede oksekød i to lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Krydr med salt og peber. Se videoen.

10.

Tænd for stegepanden på middelvarme, og vent til panden er varm. Kom bøfferne på stegepanden. Steg bøfferne i cirka 5 minutter, til de er gyldne.

11.

Vend bøfferne, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side, til de er gyldne og gennemstegte.

12.

Skær skarpe tænder i osteskiverne. Kom osteskiverne ovenpå tomatskiverne.

13.

Sluk for kogepladen, og tag bøfferne af stegepanden. Læg dem på en ren tallerken.

14.

Lun burgerbollerne på en brødrister eller i ovnen, og skær dem over.

15.

Kom lidt burgerdressing på bollens nederste del.

16.

Læg et salatblad og herefter bøffen ovenpå.

17.

Kom tomatskiverne med ost ovenpå, agurk og rødløg ovenpå bøffen.

18.

Pynt: Lav øjne ved at skære tykke stykker af agurk, hule dem ud i midten og sætte en oliven ind. Skær et lille stykke af agurken, så øjnene ikke er helt runde. Så ser den mere sur ud. Sæt dem på træspyd.

19.

Saml burgerne med den øverste del af bollen. Gør det samme med de øvrige, så du får fire i alt. Sæt dine øjne-spyd i den øverste burgerbolle.
Saml burgerne med den øverste del af bollen. Gør det samme med de øvrige, så du får seks i alt. Sæt dine øjne-spyd i den øverste burgerbolle.
Saml burgerne med den øverste del af bollen. Gør det samme med de øvrige, så du får to i alt. Sæt dine øjne-spyd i den øverste burgerbolle.

Næringsindhold per portion

Energi: 2584 kJ / 618 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 9,1 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Salat, skylle

Salat, skylle

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min