
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med laks
Burger med laks
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er det ikke dejligt, at burger både kan være sjovt og lækkert? Derfor har Caroline lavet denne fodboldburger med laks som et friskt indspark til fodboldkampen!
Tip: Gør det rigtig godt og bag burgerbollerne selv - find opskriften her i GoCook!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med laks
Agurkesalat:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning eller sukker
1 ½ spsk. honning eller sukker
½ spsk. honning eller sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Laksebøffer:
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
200 g. laks uden skind
300 g. laks uden skind
100 g. laks uden skind
400 g. torskefars
600 g. torskefars
200 g. torskefars
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Dressing:
6 spsk. skyr eller græsk yoghurt
9 spsk. skyr eller græsk yoghurt
3 spsk. skyr eller græsk yoghurt
1 citron
½ citron
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Tilbehør:
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
4 fuldkornsburgerboller eller sandwichboller
6 fuldkorns burgerboller eller sandwichboller
2 fuldkorns burgerboller eller sandwichboller

Agurk

Æblecidereddike

Honning

Salt

Peber

Persille

Laks (filet)

Torsk

Olie - smagsneutral

Græsk yoghurt

Citron

Gulerod

Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til burger med laks
1 mellem skål
2 små skåle
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
1 balje
1 røreske
1 paletkniv
1 stegepande
1 kartoffelskræller
1 rent viskestykke
2 fryseposer
Stanniol

Mellem røreskål

Lille røreskål

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Balje

Røreske

Paletkniv

Stegepande

Kartoffelskræller

Viskestykke

Frysepose

Stanniol
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver
4.
Kom eddike, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen med en gaffel til en dressing.
5.
Kom agurkeskiverne ned i dressingen, og bland rundt. Stil skålen i køleskabet.
Laksebøffer:
6.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i baljen. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.
7.
Tag et nyt skærebræt og en stor kokkekniv. Skær laksen ud i grove tern, og hak dem fint. Vask hænder, når du har rørt ved råt fisk.
8.
Kom halvdelen af persillen, torskefars og lakseternene i en skål, og rør det sammen med en ske.
9.
Form seks flade bøffer af fiskefarsen: Læg en klat af fiskefarsen på en frysepose, læg en anden frysepose ovenpå, og pres bøffen flad. Vask hænder.
Form ni flade bøffer af fiskefarsen: Læg en klat af fiskefarsen på en frysepose, læg en anden frysepose ovenpå, og pres bøffen flad.
Form tre flade bøffer af fiskefarsen: Læg en klat af fiskefarsen på en frysepose, læg en anden frysepose ovenpå, og pres bøffen flad.
10.
Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
Se videoen.
Se videoen.
11.
Læg bøfferne på stegepanden. Skru ned til middel varme, og steg bøfferne i cirka 4 minutter på den ene side, til de er gyldenbrune.
12.
Vend bøfferne med en paletkniv, og steg dem i cirka 4 minutter på den anden side, til de er gyldenbrune.
13.
Læg bøfferne på en tallerken. Læg et rent viskestykke over for at holde dem varme.
Læg bøfferne på en tallerken. Læg et rent viskestykke over for at holde dem varme.
Dressing:
14.
Skær citronen over i to halve, og pres 1 spiseske citronsaft af den. Se videoen.
Skær citronen over i to halve, og pres 1 ½ spiseske citronsaft af den. Se videoen.
Skær citronen over i to halve, og pres ½ spiseske citronsaft af den. Se videoen.
15.
Hæld skyr, resten af persillen, salt, peber og citronsaft i en skål, og rør det sammen.
16.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Se videoen.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Se videoen.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Se videoen.
Saml burgerne:
17.
Skær bollerne over, og smør dem med dressing. Læg en laksebøf, strimler af gulerod og agurkesalat i burgerne. Læg den anden burgerbolle på som låg. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2120 kJ / 504 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer