- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med laks
Burger med laks
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er det ikke dejligt, at burger både kan være sjovt og lækkert? Derfor har Caroline lavet denne fodboldburger med laks som et friskt indspark til fodboldkampen!
Tip: Gør det rigtig godt og bag burgerbollerne selv - find opskriften her i GoCook!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med laks
Agurkesalat:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning eller sukker
1 ½ spsk. honning eller sukker
½ spsk. honning eller sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Laksebøffer:
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
200 g. laks uden skind
300 g. laks uden skind
100 g. laks uden skind
400 g. torskefars
600 g. torskefars
200 g. torskefars
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Dressing:
6 spsk. skyr eller græsk yoghurt
9 spsk. skyr eller græsk yoghurt
3 spsk. skyr eller græsk yoghurt
1 citron
½ citron
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Tilbehør:
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
4 fuldkornsburgerboller eller sandwichboller
6 fuldkorns burgerboller eller sandwichboller
2 fuldkorns burgerboller eller sandwichboller
Agurk
Æblecidereddike
Honning
Salt
Peber
Persille
Laks (filet)
Torsk
Olie - smagsneutral
Græsk yoghurt
Citron
Gulerod
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til burger med laks
1 mellem skål
2 små skåle
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
1 balje
1 røreske
1 paletkniv
1 stegepande
1 kartoffelskræller
1 rent viskestykke
2 fryseposer
Stanniol
Mellem røreskål
Lille røreskål
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Balje
Røreske
Paletkniv
Stegepande
Kartoffelskræller
Viskestykke
Frysepose
Stanniol
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver
4.
5.
Laksebøffer:
6.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i baljen. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.
7.
Tag et nyt skærebræt og en stor kokkekniv. Skær laksen ud i grove tern, og hak dem fint. Vask hænder, når du har rørt ved råt fisk.
8.
9.
Form seks flade bøffer af fiskefarsen: Læg en klat af fiskefarsen på en frysepose, læg en anden frysepose ovenpå, og pres bøffen flad. Vask hænder.
Form ni flade bøffer af fiskefarsen: Læg en klat af fiskefarsen på en frysepose, læg en anden frysepose ovenpå, og pres bøffen flad.
Form tre flade bøffer af fiskefarsen: Læg en klat af fiskefarsen på en frysepose, læg en anden frysepose ovenpå, og pres bøffen flad.
10.
Se videoen.
11.
12.
13.
Dressing:
14.
Skær citronen over i to halve, og pres 1 spiseske citronsaft af den. Se videoen.
Skær citronen over i to halve, og pres 1 ½ spiseske citronsaft af den. Se videoen.
Skær citronen over i to halve, og pres ½ spiseske citronsaft af den. Se videoen.
15.
Hæld skyr, resten af persillen, salt, peber og citronsaft i en skål, og rør det sammen.
16.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Se videoen.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Se videoen.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Se videoen.
Saml burgerne:
17.
Skær bollerne over, og smør dem med dressing. Læg en laksebøf, strimler af gulerod og agurkesalat i burgerne. Læg den anden burgerbolle på som låg. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2120 kJ / 504 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer