Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen.

4.

Tag en lille gryde. Hæld mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig.. Se videoen.

5.

Hæld den lune mælk i skålen med gær. Tilsæt sukker, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Kom ægget op i skålen. Rør sammen. Se videoen.

7.

Kom yoghurt, salt og olie i mælkeblandingen. Rør det sammen.

8.

Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Den må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

9.

Kom bagepapir på en bageplade.

10.

Form dejen til fem boller, og læg dem på bagepladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke. Lad dem hæve cirka 30 minutter et lunt sted.

From og bag naanbrødene:

11.

Tænd ovnen på 250 grader.

12.

Drys mel på bordet. Tryk bollerne flade på køkkenbordet, så de bliver tynde på midten. Tryk og træk i dem, så de bliver dråbeformede, og er cirka 20 centimeter lange og 10 centimeter brede.

13.

Læg brødene tilbage på bagepladen (fordel dem eventuelt på to bageplader med bagepapir).

14.

Tag en lille skål og en bagepensel. Kom yoghurt i skålen, og pensl brødene med yoghurt. Drys med nigellafrø. Se videoen.

15.

Bag brødene i cirka 10 minutter ved 250 grader. Lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1940 kJ / 464 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 66 %

Fedt: 22 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 14 min