
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Naanbrød
Naanbrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Naanbrød er indiske brød pyntet med nigellafrø. De her er bagt i ovnen for at gøre det endnu nemmere.
Opskriften giver 5 naanbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til naanbrød
Dej:
25 g. gær
2 dl. mælk
1 tsk. sukker
1 æg
½ dl. yoghurt
1 tsk. groft salt
2 spsk. olie
8 dl. hvedemel
1 dl. yoghurt til pensling
1 spsk. nigellafrø til drys

Gær

Mælk

Sukker

Æg

Yoghurt naturel

Salt

Olie - smagsneutral

Hvedemel

Nigellafrø
Køkkenredskaber til naanbrød
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 kop
2 bageplader
Bagepapir
1 lille skål
1 bagepensel

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Kop

Bageplade

Bagepapir

Lille røreskål

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen.
4.
Tag en lille gryde. Hæld mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig.. Se videoen.
5.
Hæld den lune mælk i skålen med gær. Tilsæt sukker, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Kom ægget op i skålen. Rør sammen. Se videoen.
7.
Kom yoghurt, salt og olie i mælkeblandingen. Rør det sammen.
8.
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Den må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
9.
Kom bagepapir på en bageplade.
10.
Form dejen til fem boller, og læg dem på bagepladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke. Lad dem hæve cirka 30 minutter et lunt sted.
From og bag naanbrødene:
11.
Tænd ovnen på 250 grader.
12.
Drys mel på bordet. Tryk bollerne flade på køkkenbordet, så de bliver tynde på midten. Tryk og træk i dem, så de bliver dråbeformede, og er cirka 20 centimeter lange og 10 centimeter brede.
13.
Læg brødene tilbage på bagepladen (fordel dem eventuelt på to bageplader med bagepapir).
14.
Tag en lille skål og en bagepensel. Kom yoghurt i skålen, og pensl brødene med yoghurt. Drys med nigellafrø. Se videoen.
15.
Bag brødene i cirka 10 minutter ved 250 grader. Lad dem køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1940 kJ / 464 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer