Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

6.

Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen.

7.

Kom det smeltede smør, yoghurt, salt, sukker og grahamsmel op i skålen med vand og gær. Rør dejen sammen.

8.

Tilsæt gradvist hvedemelet. Når dejen er for hård at røre i, tager du den ud på bordet, og ælter den. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men du skal ælte dejen, til den føles fast, elastisk og lidt klistrede. Se videoen.

9.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter.

10.

Tænd for ovnen på 250 grader.

11.

Efter 30 minutter, vender du dejen ud på bordet. Skær dejen ud i 4 stykker.

12.

Tril dejklumperne til boller, og lad dem hvile i 10 minutter med et rent viskestykke over.

13.

Læg bagepapir på en bageplade, og fordel de 4 dejboller herpå. Der skal være god afstand mellem dem. Tryk bollerne flade med dine fingre – lav gerne en masse aftryk fra fingrene. Mange naanbrød er lidt aflange i det. Lav den form, du synes bedst om.

14.

Pensel de flade naanbrød med lidt smeltet smør, og kom eventuelt sesam- eller nigellafrø på.

15.

Bag dem midt i ovnen i 6-8 minutter. De skal være let gyldne.

16.

Lad naanbrødene køle lidt af, før du spiser dem.

Næringsindhold per portion

Energi: 1464 kJ / 350 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 64 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min