
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Indisk chicken curry
Indisk chicken curry
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Indien fandt Mikkel ud af, at mange indiske familier selv blander sin egen karry – og så består karry af mindst 10 forskellige krydderier. Servér indisk chicken curry med naanbrød og raita, som er en slags yoghurt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til indisk chicken curry
Indisk chicken curry:
4-5 løg
6-7 ½ løg
2-2 ½ løg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblade
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 spsk. revet ingefær
3 spsk. revet ingefær
1 spsk. revet ingefær
400 g. kyllingebryst (2 fileter)
600 g. kyllingebryst (3 filéter)
200 g. kyllingebryst (1 filet)
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
½ dl vand
¾ dl. vand
¼ dl vand
3 spsk. hakkede tomater
4 ½ spsk. hakkede tomater
1 ½ spsk. hakkede tomater
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Ris:
2 dl fuldkornsris
3 dl. fuldkornsris
1 dl fuldkornsris
4 dl.vand
6 dl. vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Raita:
2 dl yoghurt
3 dl. yoghurt
1 dl yoghurt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 tomat
1 ½ tomat
½ tomat
¼ agurk
½ agurk
4-5 cm agurk

Løg

Olie

Laurbærblad

Hvidløg

Ingefær (frisk)

Kyllingebryst

Karry

Vand

Hakkede tomater

Salt

Ris (fuldkorn)

Yoghurt naturel

Sukker

Peber

Tomat

Agurk
Køkkenredskaber: til indisk chicken curry
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 spatel
1 hvidløgspresser
1 rivejern
1 stor gryde
1 grydelåg
1 gaffel
1 lille skål

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stegepande

Spatel

Hvidløgspresser

Rivejern

Stor gryde

Grydelåg

Gaffel

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Indisk chicken curry: Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs.
Se videoen.
Se videoen.
4.
Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.
Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.
Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.
5.
Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser.
6.
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Se videoen.
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut.
Se videoen.
Se videoen.
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.
8.
Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
9.
Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.
10.
Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
11.
Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
12.
Du løsner risene med en gaffel. Læg låg på gryden igen, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
13.
Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.
14.
Skyl tomat og agurk. Tag et rent skærebræt og kniv. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.
15.
Smag raitaen til.
16.
Server indisk chicken curry med ris og raita.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1830 kJ / 437 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer