Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Indisk chicken curry: Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs.
Se videoen.

4.

Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.
Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.
Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.

5.

Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser.

6.

Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Se videoen.
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut.
Se videoen.
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut.
Se videoen.

7.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.

8.

Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.

9.

Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.

10.

Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

11.

Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.

Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.

Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.

12.

Du løsner risene med en gaffel. Læg låg på gryden igen, og lad risene trække i cirka 10 minutter.

13.

Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.

14.

Skyl tomat og agurk. Tag et rent skærebræt og kniv. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.

15.

Smag raitaen til.

16.

Server indisk chicken curry med ris og raita.

Næringsindhold per portion

Energi: 1830 kJ / 437 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 34 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 14 min