- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Indisk chicken curry
Indisk chicken curry
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Indien fandt Mikkel ud af, at mange indiske familier selv blander sin egen karry – og så består karry af mindst 10 forskellige krydderier. Servér indisk chicken curry med naanbrød og raita, som er en slags yoghurt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til indisk chicken curry
Indisk chicken curry:
4-5 løg
6-7 ½ løg
2-2 ½ løg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblade
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 spsk. revet ingefær
3 spsk. revet ingefær
1 spsk. revet ingefær
400 g. kyllingebryst (2 fileter)
600 g. kyllingebryst (3 filéter)
200 g. kyllingebryst (1 filet)
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
½ dl vand
¾ dl. vand
¼ dl vand
3 spsk. hakkede tomater
4 ½ spsk. hakkede tomater
1 ½ spsk. hakkede tomater
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Ris:
2 dl fuldkornsris
3 dl. fuldkornsris
1 dl fuldkornsris
4 dl.vand
6 dl. vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Raita:
2 dl yoghurt
3 dl. yoghurt
1 dl yoghurt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 tomat
1 ½ tomat
½ tomat
¼ agurk
½ agurk
4-5 cm agurk
Løg
Olie - smagsneutral
Laurbærblad
Hvidløg
Ingefær (frisk)
Kyllingebryst
Karry
Vand
Hakkede tomater
Salt
Brune ris (fuldkornsris)
Yoghurt naturel
Sukker
Peber
Tomat
Agurk
Køkkenredskaber: til indisk chicken curry
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 spatel
1 hvidløgspresser
1 rivejern
1 stor gryde
1 grydelåg
1 gaffel
1 lille skål
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spatel
Hvidløgspresser
Rivejern
Stor gryde
Grydelåg
Gaffel
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Indisk chicken curry:
3.
Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs. Se videoen.
4.
Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar. Se videoen.
Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar. Se videoen.
Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar. Se videoen.
5.
Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser. Se videoen.
6.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
9.
Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.
Ris:
10.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog. Se videoen.
11.
Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
12.
Raita:
13.
Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1830 kJ / 437 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer