Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Indisk chicken curry:

3.

Pil løgene, og skær toppen og bunden af. Skær løgene over på langs, og snit dem i skiver. Se videoen.

4.

Varm en stegepande op ved middel varme. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved det i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar. Se videoen.

5.

Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser direkte ned på stegepanden. Se videoen.

6.

Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden, og lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Se videoen.

7.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene op i stegepanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

8.

Drys karry og eventuelt kardemomme og nelliker over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.

Drys karry og eventuelt kardemomme og nelliker over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.

Drys karry og eventuelt kardemomme og nelliker over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.

9.

Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.

Ris:

10.

Kom risene i en skål, og hæld koldt vand over. Rør rundt, og hæld vandet fra gennem en si. Gentag processen, indtil vandet er helt klart.

11.

Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog. Se videoen.

12.

Tilsæt risene, når vandet koger. Tilsæt også safran og hel spidskommen, hvis du vælger at bruge det.

13.

Sæt låg på, og lad risene koge i 15 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad risene hvile i 10 minutter ekstra.

Raita:

14.

Kom yoghurten op i en lille skål, og tilsæt salt, sukker og peber.

15.

Skyl tomat og agurk. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.

16.

Smag raitaen til med ekstra salt og peber.

17.

Server den indiske chicken curry med ris og raita til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2453 kJ / 584 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 22 %

Heraf mættet fedt: 2,4 g

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Ris, koge

Ris, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min