- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Blommechutney
Blommechutney
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Chutney der udtales ”chat-ni” stammer oprindeligt fra Indien, og betyder stærkt krydret. Den her variation er også lidt sød, og du kan selv variere hvor stærk din blomme chutney skal være, alt efter hvor meget ingefær eller chili du bruger.
Du kan fx spise chutney på ost, til kød, karryretter, i burgere eller sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blommechutney
Blomme chutney
250 g. modne blommer
375 g. modne blommer
125 g. modne blommer
1 løg
1½ løg
½ løg
150 g. æbler
225 g. æbler
75 g. æbler
150 g. sukker
225 g. sukker
75 g. sukker
½ dl. eddike
¾ dl. eddike
¼ dl. eddike
1 tsk. flydende atamon til chutneyen
1½ tsk. flydende atamon til chutneyen
½ tsk. flydende atamon til chutneyen
1 tsk. flydende atamon til sylteglas
1½ tsk. flydende atamon til sylteglas
½ tsk. flydende atamon til sylteglas
1 cm frisk ingefær
1½ cm frisk ingefær
½ cm frisk ingefær
½ frisk chili
¾ frisk chili
¼ frisk chili
Blomme
Løg
Æble
Sukker
Eddike - lagereddike
Atamon (konserveringsmiddel)
Ingefær (frisk)
Chili
Køkkenredskaber til blommechutney
1 elkedel eller lille gryde
1 køkkenvægt
1-2 sylteglas
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem gryde
1 decilitermål
1 teske
Evt. 1 rivejern
Elkedel
Køkkenvægt
Sylteglas
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Decilitermål
Teske
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skolde glas:
3.
Kog ½-1 liter vand i en elkedel eller en lille gryde.
4.
Stil sylteglas og låg til glasset/glassene i håndvasken, og fyld delene med kogende vand.
5.
Lad det stå, mens du fortsætter med opskriften.
Lave blommechutney
6.
Vask blommerne, og skær dem over og fjern stenene.
7.
Skær blommerne ud i små tern.
8.
Pil løget, og hak det ud i små tern.
9.
Flæk chilien, og skrab kornene ud. Skær den i meget små tern. Se videoen.
10.
Skrab skrællen af ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
11.
Varm en gryde op på middelvarm varme og sauter blommer, løg, æbler og eventuelt ingefær og chili i 2 minutter.
12.
Hæld sukker og eddike i gryden og kog med et 2 minutter.
13.
Smag chutneyen til med sukker og eddike.
14.
Tag chutneyen af varmen og lad den stå et par minutter og køle af, inden du tilsætter konserveringsmidlet 1 teske atamon.
Kom blommechutney på glas:
15.
Hæld det kogte vand ud af patentglasset og låget. Pas på, du ikke brænder dig.
Få eventuelt hjælp af en voksen, hvis vandet stadig er meget varmt.
16.
Hæld 1 teske atamon i sylteglasset og set låg på. Ryst glasset godt så det bliver fordelt.
17.
Tag låget af glassene.
Tag låget af glasset.
18.
Hæld blommechutneyen på glasset/glassene.
Hæld blommechutneyen på glasset.
19.
Kom låget på med det samme uden at røre lågets inderside.
20.
Lad glasset stå på køkkenbordet, mens det køler af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 900 kJ / 215 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 94 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer