1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Sommer>
  5. Blommechutney

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skolde glas:

3.

Kog ½-1 liter vand i en elkedel eller en lille gryde.

4.

Stil sylteglas og låg til glasset/glassene i håndvasken, og fyld delene med kogende vand.

5.

Lad det stå, mens du fortsætter med opskriften.

Lave blommechutney

6.

Vask blommerne, og skær dem over og fjern stenene.

7.

Skær blommerne ud i små tern.

8.

Pil løget, og hak det ud i små tern.

9.

Flæk chilien, og skrab kornene ud. Skær den i meget små tern. Se videoen.

10.

Skrab skrællen af ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

11.

Varm en gryde op på middelvarm varme og sauter blommer, løg, æbler og eventuelt ingefær og chili i 2 minutter.

12.

Hæld sukker og eddike i gryden og kog med et 2 minutter.

13.

Smag chutneyen til med sukker og eddike.

14.

Tag chutneyen af varmen og lad den stå et par minutter og køle af, inden du tilsætter konserveringsmidlet 1 teske atamon.

Kom blommechutney på glas:

15.

Hæld det kogte vand ud af patentglasset og låget. Pas på, du ikke brænder dig.

Få eventuelt hjælp af en voksen, hvis vandet stadig er meget varmt.

16.

Hæld 1 teske atamon i sylteglasset og set låg på. Ryst glasset godt så det bliver fordelt.

17.

Tag låget af glassene.

Tag låget af glasset.

18.

Hæld blommechutneyen på glasset/glassene.

Hæld blommechutneyen på glasset.

19.

Kom låget på med det samme uden at røre lågets inderside.

20.

Lad glasset stå på køkkenbordet, mens det køler af.

Næringsindhold per portion

Energi: 900 kJ / 215 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 94 %

Fedt: 2 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 25 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min