
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Mysligrød med frugt
Mysligrød med frugt
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det er nemt at lave sin egen mysli, og så er det lækkert. Der er kun gode ting at sige om mysli, og her er en opskrift på lækker mysligrød. Man siger at godt begyndt er halvt fuldendt, så nyd denne gode start på dagen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mysligrød med frugt
Ingredienser
20 stk. hasselnødder eller valnødder
30 hasselnødder eller valnødder
10 hasselnødder eller valnødder
2 dl havregryn
3 dl havregryn
1 dl havregryn
2 dl hirseflager
3 dl hirseflager
1 dl hirseflager
4 tsk. sesamfrø
6 tsk. sesamfrø
2 tsk. sesamfrø
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
4 små æbler
6 små æbler
2 små æbler
8 dl vand
12 dl vand
4 dl vand
Tilbehør
4 dl mælk
6 dl mælk
2 dl mælk

Hasselnødder

Havregryn

Hirseflager

Sesamfrø

Salt

Æble

Vand

Mælk
Køkkenredskaber til mysligrød med frugt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 brødkniv
1 skærebræt
1 lille gryde
1 grydeske
1 målebæger
1 lille skarp kniv
4 dybe tallerkener
6 dybe tallerkener
2 dybe tallerkener

Måleskeer

Decilitermål

Brødkniv

Skærebræt

Lille gryde

Grydeske

Målebæger

Urtekniv

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en brødkniv, og hak hasselnødderne eller valnødderne groft. Se videoen.
4.
Kom havregryn, hirseflager, sesamfrø og nødder i en gryde.
5.
Hæld vand i gryden. Tænd for gryden, og bring grøden i kog, mens du rører i den. Lad grøden koge i 5 minutter. Rør i grøden hele tiden, så den ikke brænder på.
6.
Grøden er færdig, når havregrynene er kogt ud. Den skal være blød i konsistensen. Smag eventuelt grøden til med lidt salt.
7.
Skyl æblet. Skær det over, og fjern kernehuset. Skær æblet ud i tern. Se videoen.
8.
Hæld grøden op i fire dybe tallerkener, og server den med æbletern og mælk til. Velbekomme!
Hæld grøden op i seks tallerkener, og server den med æble og mælk til. Velbekomme!
Hæld grøden op i to dybe tallerkener, og server den med æbletern og mælk til. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1348 kJ / 321 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer