Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en stor skål, og smuldr gæren i skålen. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

5.

Hæld vand og kærnemælk op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

6.

Kom honning, rugmel, sigtemel og salt i skålen. Rør det hele sammen.

7.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Rør undervejs. Dejen skal være fast, og må ikke klistre til røreskeen.

8.

Smør en brødform med olie.

9.

Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, og form den til en pølse, der er lige så lang, som din brødform. Se videoen.

10.

Kom dejen op i formen, og tryk den lidt ned, så den flyder ud til kanterne. Fyld kun formen halvt op.

11.

Stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 1 time.

12.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Stil en bagerist i midten af ovnen.

13.

Stil brødet på bageristen i ovnen, og bag det i cirka 25 minutter. Bank på brødet. Hvis det føles fast og lyder hult, er det færdigt. Se videoen.

14.

Tag brødet ud af formen, og lad brødet køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 671 kJ / 160 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 80 %

Fedt: 9 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 125 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 23 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Ølkage

Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 5 min