
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Madbrød
Madbrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium

Et nybagt, super lækkert brød kan sætte prikken over i'et på de fleste retter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til madbrød
Dej:
25 g. gær
5 dl. vand
2 spsk. olie
1 dl. yoghurt
2 ½ tsk. salt
120 g. grahamsmel
450 g. hvedemel
Olie til pensling
1 spsk. oregano

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Yoghurt naturel

Salt

Grahamsmel

Hvedemel

Rapsolie

Oregano (tørret)
Køkkenredskaber til madbrød
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 rent viskestykke
Bagepapir
1 bageplade
1 kop
1 bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Bagepapir

Bageplade

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Hæld vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet ned i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
6.
Kom olie, yoghurt, ½ teske salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.
7.
Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør rundt undervejs, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne.
8.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen, til den er glat og ikke klistrer til bordet længere. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i mindst ½ time.
Form og bag brødet:
10.
Kom bagepapir på en bageplade. Vend dejen ud på bagepladen, og fordel den, så den fylder hele bagepladen.
11.
Kom olie i kop, og pensel dejen med olien. Drys salt og oregano over brødet. Se videoen.
12.
Tænd ovnen på 250 grader. Lad brødet hæve i cirka ½ time, til ovnen er varm.
13.
Bag brødet i 15-20 minutter, til det er gennembagt. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 602 kJ / 144 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 73 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer