Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en stor skål. Kom rugmel og salt i skålen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og bring vandet i kog.

5.

Hæld det kogende vand i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Dejen skal blive blød, og må ikke klistre til røreskeen.

6.

Kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Saml dejen til en kugle med hænderne.

7.

Tag en kagerulle, og rul dejen fladt ud. Den skal være cirka 2 millimeter tyk.

8.

Tag en flad tallerken frem, og brug den som form til dine fladbrød. Læg tallerkenen på dejen, og skær rundt om den med en smørekniv. Pas på, du ikke skærer i bordet. Lav 5 fladbrød. Ælt eventuelt den sidste dej sammen igen, og rul den ud til et sidste fladbrød.

9.

Prik fladbrødene med en gaffel, så der kommer en masse små huller i dem.

10.

Tag en stegepande, og varm den op.

11.

Læg et fladbrød på stegepanden, og steg det i 2 minutter. Vend brødet, og steg det på den anden side i 2 minutter.

12.

Læg brødet over på en tallerken, og dæk det til med et vådt viskestykke, så det holder sig varmt og blødt.

13.

Gentag med alle dej-stykkerne. Stabl fladbrødene under det våde viskestykke.

Næringsindhold per portion

Energi: 701 kJ / 168 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 83 %

Fedt: 6 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min