
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Pestosnegle
Pestosnegle
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 81 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er den ideelle idé til madpakken, hvis leverdrengen er blevet lidt kedelig! Pestosneglene er hurtige at lave, og opskriften snegler sig på ingen måde af sted. Du kan putte dem i fryseren, så du altid har en ved hånden.
Opskriften giver cirka 12 pestosnegle.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pestosnegle
Dej:
25 g. gær
1 dl. vand
1 dl. kærnemælk eller mælk
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 dl. grahamsmel
4 ½ dl. hvedemel
Fyld:
50 g. pesto
1 dl. revet ost

Gær

Vand

Kærnemælk

Salt

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Hvedemel

Pesto (grøn)

Revet ost
Køkkenredskaber: til pestosnegle
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 teske
2 spiseskeer
1 bageplade
Bagepapir
1 mellem skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 kagerulle
1 dejskraber
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 bagerist

Køkkenvægt

Målebæger

Teske

Spiseske

Bageplade

Bagepapir

Mellem røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Kagerulle

Dejskraber

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gærdej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade. Tænd oven på 225 grader.
4.
Dej: Smuldr gæren i en skål.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Hæld vand, kærnemælk og olie i skålen. Rør det sammen, så gæren bliver opløst.
7.
Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.
8.
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, mens du rører dejen sammen.
9.
Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den færdig med hænderne. Se videoen.
10.
Kom dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i 15 minutter.
Rulle pestosneglene:
11.
Kom lidt mel på køkkenbordet. Rul dejen ud til en firkant på cirka 20 x 40 centimeter. Kom lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klister til bordet. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk. Se videoen.
12.
Smør pesto ud på dejen i et jævnt lag med en dejskraber, og drys med ost. Se videoen.
13.
Rul dejen sammen på den lange led til en 40 centimeter lang pølse. Klem kanterne sammen med fingrene. Læg pølsen på et skærebræt, og skær den forsigtigt ud i 12 skiver. Se videoen.
14.
Læg pestosneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade.
15.
Læg et rent viskestykke over pestosneglene, og lad dem hæve i 12-15 minutter.
16.
Bag pestosneglene på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter, til de er gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 601 kJ / 142 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer