Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til det er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Hæld mælken ned i en stor skål. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er opløst. Se videoen.

5.

Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.

6.

Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og rør sammen undervejs.

7.

Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

8.

Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i cirka 1 time.

9.

Kom bagepapir på en bageplade.

10.

Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller.

11.

Læg bollerne på bagepladen, og lad dem hæve i cirka 30 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.

12.

Pensling: Slå ægget ud i et glas. Pisk ægget med salt. Lad det stå i 5 minutter.
Se videoen.

13.

Pensl bollerne med æggemassen.

14.

Klik en figur af papir; for eksempel en stjerne eller et hjerte.

15.

Placer figuren. Drys sesamfrø rundt om figuren. Gør det samme med alle bollerne.

16.

Bag burgerbollerne i cirka 15 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1543 kJ / 369 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min