![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burgerboller
Burgerboller
Samlet tid: 140 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/w30dls0z/burgerboller-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hvem elsker ikke bare en god burger? Her har du mulighed for at bage din helt egen burgerbolle, med Micki Chengs opskrift.
Opskriften giver ca. 8 burgerboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burgerboller
Gærdej:
3 dl. mælk
50 g. gær
3 spsk. olie
1 spsk. sukker
1 ½ dl. grahamsmel
1 tsk. salt
Ca. 7-8 dl. hvedemel
Pensling:
1 æg
½ tsk. salt
2-3 spsk. sesamfrø
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/13ndxnn1/fdb-gaer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gær
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/rbogbtb0/grahamsmel-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grahamsmel
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/zvonvmi3/colourbox3099373.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sesamfrø
Køkkenredskaber: til burgerboller
1 decilitermål
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 rent viskestykke
Bagepapir
1 bageplade
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
Papir og en saks
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/kxxdwper/fdb-redskaber38.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gærdej:
3.
Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til det er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Hæld mælken ned i en stor skål. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er opløst. Se videoen.
5.
Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.
6.
Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og rør sammen undervejs.
7.
Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
8.
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i cirka 1 time.
Form bollerne:
9.
Kom bagepapir på en bageplade.
10.
Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller.
11.
Læg bollerne på bagepladen, og lad dem hæve i cirka 30 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.
Pensel og bag bollerne:
12.
Slå ægget ud i et glas. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget med salt. Lad det stå i 5 minutter. Se videoen.
13.
Pensl bollerne med æggemassen. Se videoen.
14.
Klik en figur af papir; for eksempel en stjerne eller et hjerte.
15.
Placer figuren. Drys sesamfrø rundt om figuren. Gør det samme med alle bollerne.
16.
Bag burgerbollerne i cirka 15 minutter. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1543 kJ / 369 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer