- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Lynsyltede forkogte rødbeder
Lynsyltede forkogte rødbeder
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Denne måde at lave syltede rødbeder må være den nemmeste og hurtigste. Måske er det også dem der smager bedst - prøv dem selv. Brug dem på leverpostejsmaden, til biksemaden eller der hvor du bedst kan lide dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lynsyltede forkogte rødbeder
Lage:
3 dl. eddike
6 dl. eddike
1,5 dl. eddike
2 dl. vand
3 dl. vand
1 dl. vand
100 g. sukker
150 g. sukker
50 g. sukker
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. hele peberkorn
¾ tsk. hele peberkorn
¼ tsk. hele peberkorn
Fyld:
3-4 forkogte rødbeder
5-6 forkogte rødbeder
2-3 forkogte rødbeder
Eddike - lagereddike
Vand
Sukker
Salt
Peberkorn
Rødbede
Køkkenredskaber til lynsyltede forkogte rødbeder
1 lille gryde
1 patentglas
1 decilitermål
1 teske
1 røreske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Lille gryde
Sylteglas
Decilitermål
Teske
Røreske
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Syltelage:
3.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et patentglas og låget i håndvasken, og fyld patentglasset og låget med kogende vand. Lad det stå, mens du laver resten.
4.
Kom lagereddike, vand, sukker, salt og peberkorn i en lille gryde. Lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm.
Sylt rødbederne:
5.
Skær rødbederne i skiver på cirka 1 centimeter.
6.
Hæld vandet ud af patentglasset.
7.
Kom rødbedeskiverne ned i det skoldede glas.
8.
Hæld eddikelagen over rødbedeskiverne i sylteglasset. Kom låg på, og lad rødbederne stå på køkkenbordet og trække, mens lagen køler af.
Hvis du skal bruge rødbederne med det samme, så spis dem til den ret, du ønsker, når lagen ikke længere er varm. Ellers skal de sættes på køl, til du skal bruge dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 596 kJ / 143 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 86 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 4 %