1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Grønt og kartofler>
  6. Salat med pastinak og æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Salat med pastinak og æble

3.

Skær citronen over, og pres saften fra den. Kom saften op i en stor skål. Se videoen.

4.

Kom yoghurt og sukker i skålen, og rør rundt.

5.

Smag dressingen til med salt og peber.

6.

Skyl og skræl pastinakkerne. Brug en kartoffelskræller eller en tyndskræller til at lave tynde pastinak strimler.

7.

Kom strimlerne direkte op i skålen med dressingen, og rør det sammen.

8.

Lad pastinakkerne stå og trække i dressingen i 10 minutter. Fortsæt med resten af opskriften imens.

9.

Skyl icebergsalaten, og skær den i små tern. Kom den op i et salatfad. Se videoen.

10.

Fordel pastinakstrimlerne og dressingen på salaten.

11.

Skyl æblet, og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern. Se videoen.

12.

Fordel æbleternene på toppen af salaten.

13.

Skyl persillen i en lille skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak den fint, og drys den ud over salaten. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 573 kJ / 137 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 17 %

Kostfibre: 8 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

37 - Icebergsalat

37 - Icebergsalat

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min