- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Hasselback pastinakker
Hasselback pastinakker
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er et bud på et alternativ til kartoflen til din aftensmad. Pastinakken bliver sød og får masser af smag når den bages i ovnen. Det kræver til tålmodighed og øvelse at skære, men det er lettere end du tror.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hasselback pastinakker
Hasselbach pastinakker:
600-700 g. pastinakker
900-1000 g. pastinakker
300-350 g. pastinakker
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. tørret timian
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Pastinak
Olivenolie
Timian (tørret)
Salt
Køkkenredskaber til hasselback pastinakker
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 lille skål
1 bagepensel
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kartoffelskræller
Urtekniv
Viskestykke
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bageplade
Bagepapir
Lille røreskål
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hasselbach pastinakker:
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
4.
Skyl og skræl pastinakkerne. Skær enderne af. Se videoen.
5.
Gør et viskestykke fugtigt, og læg det på køkkenbordet. Læg to skærebrætter på viskestykket, og læg en pastinak ned imellem dem. Sørg for, at pastinakken ligger fast, så den ikke triller nogen vegne.
6.
Skær meget tynde riller i hele pastinakken med en stor skarp kniv. Du kan skære, indtil kniven rammer skærebrætterne. På den måde kommer kniven ikke helt igennem pastinakken.
7.
Fortsæt på samme måde med resten af pastinakkerne.
8.
Kom bagepapir på en bageplade.
9.
Fordel pastinakkerne på bagepladen med rillerne opad.
10.
Hæld olien op i en lille skål, og pensl pastinakkerne med olien.
11.
Drys pastinakkerne med timian og salt.
12.
Giv dine hasselback pastinakker cirka 30 minutter, eller til de er møre og gyldne. Du kan teste det ved at stikke en kniv ned i dem og se, om den slipper.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 665 kJ / 159 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 11 %
Kokkeskolevideoer