
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Løgsuppe med ostebrød
Løgsuppe med fløde og ostebrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Løgsuppe er ikke så mærkeligt, som det måske lyder. I denne opskrift på løgsuppe, har vi smagt den til med fløde, så den bliver mere cremet. Og så er der lækre, gratinerede ostebrød til. Så giv løgsuppen en chance, og du vil blive positivt overrasket. Den smager dejligt, og faktisk også lidt sødt!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til løgsuppe med ostebrød
Suppe
400 g. løg
600 g. løg
200 g. løg
200 g. skalotteløg
300 g. skalotteløg
100 g. skalotteløg
6-8 fed hvidløg
9-12 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
3-4 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
1-2 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
8-10 dl. vand (se evt. opskrift)
12-15 dl. vand (se evt. opskrift)
4-5 dl. vand (se evt. opskrift)
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 knivspids friskkværnet peber
2 knivspidser friskkværnet peber
1 dl. madlavningsfløde
1 ½ dl. madlavningsfløde
½ dl. madlavningsfløde
2-3 håndfulde persille
3-4 håndfulde persille
1-2 håndfulde persille
Tomat-ostebrød
8 skiver groft brød
12 skiver groft brød
4 skiver groft brød
8 små tomater
12 små tomater
4 små tomater
75 g. revet ost
115 g. revet ost
40 g. revet ost

Løg

Skalotteløg

Hvidløg

Smør

Timian (frisk)

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Madlavningsfløde

Persille

Fuldkornsbrød

Tomat

Revet ost
Køkkenredskaber til løgsuppe med ostebrød
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 måleske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 hvidløgspresser
1 mellem gryde med låg
1 grydeske
1 dørslag
1 blender
1 stor skål
1 bageplade
Bagepapir

Køkkenvægt

Decilitermål

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Hvidløgspresser

Mellem gryde

Grydeske

Dørslag

Søjleblender

Stor røreskål

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Løgsuppe:
3.
Pil, og hak løg og skalotteløg. Se videoen.
4.
Pil og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Se videoen.
5.
Kom smør i en gryde, og smelt det. Kom løg i gryden, og steg dem i 2 minutter. Rør rundt imens. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
6.
Tilsæt hvidløg og timian. Hvis du bruger frisk timian, skal det skylles i koldt vand først. Pil bladene af stilkene, og kom bladene i gryden.
7.
Kom vand og grøntsagsbouillon i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til løgene er møre.
8.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
9.
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
10.
Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en skål. Se videoen.
11.
Gentag punkt 10, til al suppen er blendet.
12.
Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Tilsæt madlavningsfløde, og kog suppen igennem. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.
13.
Smag suppen til med salt og peber.
Ostebrød:
14.
Tænd grillen i ovnen på 200 grader.
15.
Læg bagepapir på en bageplade. Læg brødskiverne på bagepairet.
16.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på brødskiverne.
17.
Fordel osten på brødene. Sæt bagepladen øverst i ovnen under grillen, og bag brødene i 4 minutter, til osten er smeltet og brødet er varmt. Pas på brødet ikke brænder på - det går stærkt under grillen.
18.
Hæld varm suppe i dybe tallerkner, drys med persille og servér med varme tomat-ostebrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1835 kJ / 439 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer