- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Dahl – indisk linsesuppe
Dahl – indisk linsesuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.
Tip: Spis naanbrød til. Prøv GoCooks opskrift på naanbrød eller køb færdige naanbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til dahl – indisk linsesuppe
Dahl:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2-3 fed hvidløg
3-5 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
½ dl olie
1 ½ spsk. karry
2 ¼ spsk. karry
¾ spsk. karry
1 tsk. stødt spidskommen
1 ½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt spidskommen
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
4 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1600 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
400 g røde linser
600 g røde linser
200 g røde linser
1 ½ l vand
2 ¼ l vand
¾ l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 ½ dl. yoghurt naturel
3 ¾ dl. yoghurt naturel
1 ¼ dl. yoghurt naturel
Løg
Hvidløg
Gulerod
Olivenolie
Karry
Stødt spidskommen
Hakkede tomater
Linser (røde)
Vand
Salt
Grøntsagsbouillon
Peber
Citron
Yoghurt naturel
Køkkenredskaber til dahl – indisk linsesuppe
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor gryde
1 grydeske
1 mellemstor skål
1 dørslag
1 stavblender
1 lille skarp kniv
Decilitermål
Teske
Spiseske
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Stor gryde
Grydeske
Mellem røreskål
Dørslag
Stavblender
Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dahl:
3.
4.
Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
5.
6.
7.
Kom hakkede tomater i gryden.
8.
9.
10.
11.
12.
Servering:
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2494 kJ / 596 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 26 %
Heraf mættet fedt: 3,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer