1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Blomkålssuppe med mandler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.

4.

Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.
Vask og skræl kartoflen. Skær den i terninger.

5.

Pil og hak løget. Se videoen.

6.

Put smørret i en gryde, og varm op.

7.

Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Se videoen.

8.

Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler og rør rundt.
Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.

9.

Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.

10.

Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.

11.

Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.
Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke smutte mandlerne.

12.

Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

13.

Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Se videoen.

14.

Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.

15.

Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.

16.

Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

17.

Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.

18.

Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 887 kJ / 212 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt 5,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Suppe, blende

Suppe, blende

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min