
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Blomkålssuppe med mandler
Blomkålssuppe med mandler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Nem

Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Opskriften er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.
Du kan servere suppen med lunt, groft brød til. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålssuppe med mandler
Blomkålssuppe
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 blomkålshoved
1 ½ blomkålshoved
½ blomkålshoved
2 store kartofler
3 store kartofler
1 stor kartoffel
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
8 dl. vand
12 dl. vand
4 dl. vand
1 dl. madlavningsfløde
1 ½ dl. madlavningsfløde
½ dl. madlavningsfløde
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Drys
25 g. hele mandler
40 g. hele mandler
15 g. hele mandler

Løg

Blomkål

Kartoffel

Smør

Grøntsagsbouillon

Vand

Madlavningsfløde

Salt

Peber

Mandler
Køkkenredskaber til blomkålssuppe med mandler
1 stor gryde
1 grydelåg
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 blender/stavblender
1 sæt måleske
1 sæt måleskeer
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 grydeske
1 brødkniv

Stor gryde

Grydelåg

Skærebræt

Urtekniv

Kartoffelskræller

Søjleblender

Måleskeer

Køkkenvægt

Grydeske

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge grøntsagerne:
3.
Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske. Se videoen.
4.
Vask og skræl kartoflerne. Se videoen.
Vask og skræl kartoflen. ' Se videoen.
5.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
Skær kartoflen i tern. Se videoen.
6.
Pil og hak løget. Se videoen.
7.
Put smørret i en gryde, og varm op.
8.
Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Se videoen.
9.
Tilsæt grøntsagsbouillon, vand og kartofler og rør rundt.
Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
10.
Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
11.
Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
12.
Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.
Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke smutte mandlerne.
Blende suppen:
13.
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
14.
Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Se videoen.
15.
Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
16.
Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
17.
Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
18.
Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
19.
Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme! Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 887 kJ / 212 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt 5,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer