Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødsovs:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.

5.

Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Se videoen.

6.

Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.

7.

Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.

8.

Kom kød og oregano i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

9.

Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

Samle lasagne:

10.

Smør et ovnfast fad (cirka 30x20 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.

Smør et ovnfast fad (cirka 20x15 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.

11.

Fortsæt, til der hverken er kødsovs eller lasagneplader tilbage. Slut af med mornaysauce og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

Salat:

12.

Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Se videoen.

13.

Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.

14.

Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten. Se videoen.

15.

Skær citronerne over, og pres saften fra den. Se videoen.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.

16.

Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

17.

Drys til sidst bær over salaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 4506 kJ / 1077 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 12 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Lasagne, samle

Lasagne, samle

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min