
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Lasagne>
- Lasagne med bønner
Lasagne med bønner
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Den her lasagne smager af, ja, lasagne. Du kan faktisk hverken se eller smage forskel! Tror du ikke på det? Jamen så prøv lige at lave den, så vi får ret ;-)
Lasagne med bønner giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre CO2 end lasagne med oksekød. Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne.
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs eller server en lækker spidskålssalat til din lasagne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med bønner
Tomatsovs med bønner:
Ca. 155 g. kidneybønner (⅔ brik/dåse)
Ca. 230 g. kidneybønner (1 brik/dåse)
Ca. 75 g. kidneybønner (⅓ brik/dåse)
1 ½ løg
2 løg
¾ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 ½ gulerod
2 gulerødder
¾ gulerod
¾ squash (ca. 170 g.)
1 squash (ca. 250 g.)
⅓ squash (ca. 80 g.)
1 spsk. olie
2 spsk. olie
½ spsk. olie
Ca. 530 g. hakkede tomater (1 ¼ brik/dåse)
Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
Ca. 270 g. hakkede tomater (¾ brik/dåse)
90 g. majs
140 g. majs
50 g. majs
1 ¼ spsk. hakkede soltørrede tomater
2 spsk. hakkede soltørrede tomater
¾ spsk. hakkede soltørrede tomater
¾ dl. tomatpuré
1 dl. tomatpuré
½ dl. tomatpuré
2 dl. vand
3 dl. vand
1 dl. vand
½ tsk. basilikum
1 tsk. basilikum
¼ tsk. basilikum
½ tsk. oregano
1 tsk. oregano
¼ tsk. oregano
2 spsk. hoisinsovs
3 spsk. hoisinsovs
1 spsk. hoisinsovs
¼ grøntsags-bouillon-terning
½ grøntsags-bouillon-terning
1 knivspids grøntsags-bouillon-terning
¾ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
¾ knivspids peber
1 knivspids peber
½ knivspids peber
Samle lasagne:
Olie til at smøre fadet
Olie til smøre fadet
½ brik mornay-sauce (ca. 3 dl.)
1 brik mornay-sauce (ca. ½ L.)
¼ brik mornay-sauce (ca. 1 ½ dl.)
10-11 lasagneplader, fuldkorn (ca. 230 g.)
16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 g.)
5-6 lasagneplader, fuldkorn (ca. 120 g.)
85 g. mozzarella
125 g. mozzarella
40 g. mozzarella

Kidneybønner (brik)

Løg

Hvidløg

Gulerod

Squash

Olie - smagsneutral

Hakkede tomater

Majs

Soltørrede tomater

Tomatpuré

Vand

Basilikum

Oregano (tørret)

Hoisinsovs

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Mornaysovs

Lasagneplader (fuldkorn)

Mozzarella
Køkkenredskaber til lasagne med bønner
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 stort ovnfast fad

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Rivejern

Stor gryde

Røreske

Stort ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tomatsovs med kidney-bønner: Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak kidneybønnerne i mindre stykker.
4.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
5.
Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
6.
Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
7.
Varm olien i en stor gryde op til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på. Se videoen.
8.
Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillon-terning op i gryden. Rør rundt.
9.
Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 15 minutter.
10.
Tænd ovnen på 200 grader.
11.
Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano. Se videoen.
12.
Samle lasagne: Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.
13.
Start med et lag grøntsagssovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagneplader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med tomatsovs og mornay-sovs på toppen. Se videoen.
14.
Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene og fordel stykkerne på toppen.
15.
Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde. Drys lidt oregano på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2741 kJ / 655 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer