
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med bønner
Lasagne med bønner
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Den her lasagne smager af, ja, lasagne mexican style. Du kan faktisk hverken se eller smage, at kødet har skiftet plads med bønner. Det er, fordi vi har givet lasagnen et skud umami med tomater og hoisinsovs. Og bønnerne er hakket fint, så de minder om hakket oksekød. Tror du ikke på os? Jamen så prøv lige at lave den, så vi får ret ;-) Og lav også selv mornaysaucen, hvis du vil lave alt fra bunden.
Lasagne med bønner giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre CO2 end lasagne, hvor bønnerne er skiftet ud med oksekød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med bønner
Tomatsovs med bønner:
Ca. 155 g kidneybønner (⅔ brik/dåse)
Ca. 230 g kidneybønner (1 brik/dåse)
Ca. 75 g kidneybønner (⅓ brik/dåse)
1 ½ løg
2 løg
¾ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 ½ gulerod
2 gulerødder
¾ gulerod
¾ squash (ca. 170 g)
1 squash (ca. 250 g)
⅓ squash (ca. 85 g)
1 spsk. olie
2 spsk. olie
½ spsk. olie
1 ¼ brik/dåse hakkede tomater (ca. 530 g)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
¾ brik/dåse hakkede tomater (ca. 270 g)
90 g majs
140 g majs
50 g majs
1 ¼ spsk. hakkede soltørrede tomater
2 spsk. hakkede soltørrede tomater
¾ spsk. hakkede soltørrede tomater
1 dåse tomatpuré (ca. 140 g)
1 ½ dåse tomatpuré (ca. 210 g)
½ dåse tomatpuré (ca. 70 g)
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
½ tsk. basilikum
1 tsk. basilikum
¼ tsk. basilikum
½ tsk. oregano
1 tsk. oregano
¼ tsk. oregano
2 spsk. hoisinsovs
3 spsk. hoisinsovs
1 spsk. hoisinsovs
½ terning grøntsagsbouillon
¾ terning grøntsagsbouillon
¼ terning grøntsagsbouillon
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Samle lasagne:
Olie til at smøre fadet
Olie til smøre fadet
½ brik mornaysauce (ca. 3 dl)
1 brik mornaysauce (ca. 5 dl)
¼ brik mornaysauce (ca. 1 ½ dl)
10-11 lasagneplader, fuldkorn (ca. 230 g)
16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 g)
5-6 lasagneplader, fuldkorn (ca. 120 g)
85 g mozzarella
125 g mozzarella
40 g mozzarella

Kidneybønner (brik)

Løg

Hvidløg

Gulerod

Squash

Olie - smagsneutral

Hakkede tomater

Majs

Soltørrede tomater

Tomatpuré

Vand

Basilikum

Oregano (tørret)

Hoisinsovs

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Mornaysauce

Lasagneplader (fuldkorn)

Mozzarella
Køkkenredskaber til lasagne med bønner
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 stort ovnfast fad

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Rivejern

Stor gryde

Røreske

Stort ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs med kidneybønner:
3.
Stil et dørslag i håndvasken, og hæld bønnerne i dørslaget. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af. Hak kidneybønnerne i mindre stykker.
4.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.
5.
Skræl gulerødderne. Skyl dem, og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
6.
Skyl squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.
7.
Varm en stor gryde op til middelvarme, og hæld olien i. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på. Se videoen.
8.
Kom hakkede kidneybønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisinsauce og bouillonterning op i gryden. Rør rundt.
9.
Læg låg på, og bring det hele i kog. Skru ned for varmen, og lad tomatsovsen simre i cirka 15 minutter.
10.
Tænd ovnen på 200 grader.
11.
Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisinsauce og oregano. Se videoen.
Samle lasagne:
12.
Smør et ovnfast fad med lidt olie.
Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.
Smør et lille ovnfast fad med lidt olie.
13.
Start med et lag tomatsovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagneplader, så tomatsovs, et tyndt lag mornaysauce og så igen lasagneplader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med tomatsovs og mornaysauce på toppen. Se videoen.
14.
Træk mozzarellaen i små stykker med fingrene, og fordel stykkerne på toppen.
15.
Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Drys lidt oregano på toppen, når lasagnen kommer ud af ovnen. Lad den stå på køkkenbordet i 10 minutter, før du skærer i den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2741 kJ / 655 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer