
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Mornaysovs
Mornaysauce
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ingen lasagne uden mornaysauce! Du kan købe den færdiglavet, siger du? Ja, det er også helt rigtigt. Men du kan også lave den helt selv - og det er super nemt!
Opskriften passer til en lasagne til 4 personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mornaysovs
Mornaysauce:
50 g smør
2 spsk. hvedemel
5 dl mælk
½ dl vand
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 knivspids muskatnød
100 g revet ost (fx parmesan eller gruyère)

Smør

Hvedemel

Mælk

Vand

Salt

Peber

Muskatnød

Revet ost
Køkkenredskaber til mornaysovs
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde
1 piskeris
1 spiseske
1 rivejern

Køkkenvægt

Decilitermål

Lille gryde

Piskeris

Spiseske

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mornaysauce:
3.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte.
4.
Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
5.
Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
7.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for, at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
8.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke brænder på.
9.
Kom salt, peber og muskatnød i, og pisk sovsen sammen. På dette stadie har du lavet en klassisk bechamelsauce, så nu mangler du bare osten.
10.
Kom osten i, og pisk, til al osten er smeltet. Smag til med salt og peber. Så er din mornaysauce klar til brug.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1008 kJ / 241 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 16 %
Fedt: 65 %
Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer