
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Mornaysovs
Mornaysovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ingen lasagne uden Mornaysovs! Du kan købe den færdiglavet, siger du? Ja, det er også helt rigtigt. Men du kan også lave den helt selv - og det er super nemt!
Opskriften passer til en lasagne til 4 personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mornaysovs
Ingredienser
50 g. smør
2 spsk. hvedemel
5 dl. mælk
½ dl. vand
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 knivspids muskatnød
100 g. revet ost

Smør

Hvedemel

Mælk

Vand

Salt

Peber

Muskatnød

Revet ost
Køkkenredskaber til mornaysovs
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde
1 piskeris
1 spiseske
1 rivejern

Køkkenvægt

Decilitermål

Lille gryde

Piskeris

Spiseske

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte.
4.
Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
5.
Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
7.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
8.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter. Rør rundt imens, så sovsen ikke brænder på.
9.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen.
10.
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1008 kJ / 241 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 16 %
Fedt: 65 %
Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer