
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Lasagne>
- Lasagne med kylling
Lasagne med kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vi inviterer kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Også med kylling. Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 2 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med kylling
Kødsovs:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 aubergine
1 ½ aubergine
½ aubergine
1 squash
1 ½ squash
½ squash
400 g. kyllingeinderfilet
600 g. kyllingeinderfilet
100 g. kyllingeinderfilet
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
4 spsk. oregano
6 spsk. oregano
2 spsk. oregano
Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagne:
2 spsk. olie til at smøre fadet
3 spsk. olie til at smøre fadet
1 spsk. olie til at smøre fadet
16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 gram)
24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g.)
8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g.)
1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ l.)
½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ dl. mandler
¾ dl. mandler
¼ dl. mandler
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
115 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)
40 g. bær i sæson (f.eks. hindbær)

Løg

Hvidløg

Peberfrugt

Aubergine

Squash

Kyllingeinderfilét

Olie

Oregano (tørret)

Hakkede tomater

Salt

Peber

Lasagneplader (fuldkorn)

Mornaysovs

Revet ost

Rasp

Spidskål

Æble

Mandler

Citron

Hindbær
Køkkenredskaber til lasagne med kylling
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stor gryde
1 grydeske
1 ovnfast fad
1 stor skål
1 citruspresser
1 lille skål

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor gryde

Grydeske

Ovnfast fad

Stor skål

Citruspresser

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Lasagnen: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
5.
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Se videoen.
6.
Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern.
8.
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut.
9.
Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
10.
Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
11.
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Se videoen.
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 40x25 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Se videoen.
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Se videoen.
12.
Fortsæt til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
13.
Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Se videoen.
14.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
15.
Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
16.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.
17.
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
18.
Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4026 kJ / 1034 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 13 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer