Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv.

4.

Kom vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom blomkålsbuketterne i gryden, når vandet koger.

5.

Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kom blomkålen i cirka 5 minutter.

6.

Sæt et dørslag i en skål. Hæld blomkålen op i dørslaget og gem kogevandet til sovsen. Lad blomkålen dryppe af. Hæld blomkålen tilbage i gryden.

7.

Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i op i en si, og lad dem dryppe af. 
Åbn dåsen med tomat. Hæld den i op i en si, og lad dem dryppe af. 

8.

Hæld de hakkede tomaterne i gryden med de kogte blomkålsbuketter.

9.

Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

10.

Mornaysovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande.  Se videoen.
Mornaysovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. Se videoen.

11.

Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Se videoen.
Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Se videoen.
Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Se videoen.

12.

Hæld hvedemel i gryden, og rør i cirka 1 minut. Brug et piskeris.

13.

Hæld den lune mælk og blomkålsvand i gryden lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der må ikke være klumper i sovsen.

14.

Kom parmesanost i sovsen, og rør rundt. Lad sovsen koge ved svag varme i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke koger på.

15.

Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

16.

Tænd ovnen på 200 grader. Smør et ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.

Tænd ovnen på 200 grader. Smør et stort ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.

Tænd ovnen på 200 grader. Smør et lille ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.

17.

Læg et lag med blomkåls- og tomatblandingen i bunden af fadet. 

18.

Drys ⅓ af rejerne ovenpå tomatblandingen.
Drys ⅓ af rejerne oven på tomatblandingen.

19.

Hæld ¼ af mornaysovsen henover.

20.

Læg et lag lasagneplader (brug ⅓ af lasagnepladerne) oven på bechamelsovsen.  

21.

Gentag dette tre gange, til der ikke er mere sovs, grøntsager og rejer.

22.

Sæt fadet med lasagne på bageristen i midten af ovnen.

23.

Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

24.

Stik en gaffel i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.

25.

Kom vand i en balje, og skyld dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Plud dilden i små buketter. Se videoen.

26.

Skær citronen i både.

27.

Servér lasagnen med dild, citron og brød til. Velbekomme!
Servér lasagnen med dild, citron og brød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2144 kJ / 511 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 18 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Mornaysovs

Mornaysovs

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min