- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pasta, ris og nudler >
- Lasagne >
- Lasagne med rejer
Lasagne med rejer
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du er træt af den traditionelle lasagne, så prøv denne variant. Fyld lasagnen med fisk eller rejer og spæd op med blomkål og dild, så får du noget helt ud over det sædvanlige.
Tip: Server hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med rejer
Lasagne:
12 fuldkornslasagneplader eller 200 g. friske lasagneplader
18 fuldkornslasagneplader eller 300 g. friske lasagneplader
6 fuldkornslasagneplader eller 100 g. friske lasagneplader
1 blomkål
1 ½ blomkål
½ blomkål
½ l vand
7 ½ dl vand
¼ l vand
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1-2 spsk. citronsaft
2-3 spsk. citronsaft
1 spsk. citronsaft
½ tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
250 g. pillede rejer
375 g. pillede rejer
125 g. pillede rejer
Mornaysauce:
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
60 g. hvedemel
90 g. hvedemel
30 g. hvedemel
½ l mælk
7 ½ dl mælk
¼ l mælk
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
2 knivspidser peber
3 knivspidser peber
1 knivspidser peber
Ca. ½ tsk. fint revet muskatnød
¾ tsk. fint revet muskatnød
½ tsk. fint revet muskatnød
2 spsk. smør til smøring
40 g. smør
15 g. smør
25 g. parmesan- eller granaost
40 g. parmesan- eller granaost
15 g. parmesan- eller granaost
Tilbehør:
1 dl dild
1 ½ dl dild
½ dl dild
½ citron
¾ citron
4 stk. groft brød
6 stk. groft brød
2 stk. groft brød

Lasagneplader (fuldkorn)

Blomkål

Vand

Salt

Hakkede tomater

Citron

Peber

Rejer

Smør

Hvedemel

Mælk

Muskatnød

Parmesanost

Dild

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med rejer
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 mellem gryde
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
2 dørslag
1 lille skål
1 dåseåbner
1 si
1 citruspresser
1 teske
1 kande
1 lille gryde
1 piskeris
1 grydeske
1 rivejern
1 ovnfast fad
1 bagerist
1 gaffel
1 balje

Køkkenvægt

Måleskeer

Decilitermål

Mellem gryde

Urtekniv

Skærebræt

Dørslag

Lille røreskål

Dåseåbner

Si

Citruspresser

Teske

Kande

Lille gryde

Piskeris

Grydeske

Rivejern

Ovnfast fad

Bagerist

Gaffel

Balje
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatblomkål:
3.
Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Åbn brikkerne/dåserne med tomat. Hæld dem i op i en si, og lad dem dryppe af.
Åbn brikken/dåsen med tomat. Hæld den i op i en si, og lad dem dryppe af.
8.
9.
Mornaysauce:
10.
Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. Se videoen.
Mornaysovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. Se videoen.
11.
12.
13.
14.
15.
Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
Saml lasagnen og bag den:
16.
Tænd ovnen på 200 grader. Smør et ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
Tænd ovnen på 200 grader. Smør et stort ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
Tænd ovnen på 200 grader. Smør et lille ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
17.
18.
Drys ⅓ af rejerne ovenpå tomatblandingen. Vask hænder.
Drys ⅓ af rejerne oven på tomatblandingen.
19.
20.
21.
22.
23.
Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
24.
25.
26.
27.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2144 kJ / 511 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration