
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tærter>
- Tærte med laks
Tærte med laks
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Er tærte kedeligt, siger du? Så er det, fordi du aldrig har smagt dén her! Glæd dig glæd dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med laks
Fyld:
200 g. frossen hakket spinat
1 spsk. vand
1 løg
2 tomater
1 færdigkøbt fuldkornstærtedej
200 g. røget laks
2 spsk. feta
Æggemasse:
5 æg
½ dl. mælk
¼ tsk. salt
1 knivspids peber

Spinat

Vand

Løg

Tomat

Laks (røget)

Fetaost

Æg

Mælk

Salt

Peber
Køkkenredskaber til tærte med laks
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 lille gryde
1 si
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tærtefad
1 kop
1 stor skål
1 piskeris

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Lille gryde

Si

Skærebræt

Stor skarp kniv

Tærteform

Kop

Stor skål

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Kom spinaten i en gryde, og tilsæt 1 spiseske vand. Varm den ved middel varme, indtil spinaten er tøet helt op.
5.
Hæld spinaten op i en si. Pres vandet ud af spinaten ved at presse det imod sien med en grydeske. Pres, indtil der ikke drypper mere vand fra spinaten.
6.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
7.
Skyl tomaterne. Skær dem i tynde skiver.
8.
Smør et tærtefad med olie.
9.
Kom den færdige tærtebund i tærtefadet. Tryk den godt ned i fadet, så den sidder fast i alle rillerne.
10.
Læg røget laks i bunden. Kom spinat og løg ovenpå laksen. Fordel tomatskiverne ovenpå igen. Smuldr fetaen henover.
11.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en skål. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen. Se videoen.
12.
Kom mælk, salt og peber i skålen med æggene. Pisk dem sammen til en ensartet masse. Se videoen.
13.
Hæld æggemassen over fyldet i tærteformen.
14.
Kom tærten i ovnen. Bag den i cirka 35 minutter. Stik en kniv ned i tærte, og tjek, om den er færdig. Hvis den stadig er våd, skal den have 5-10 minutter længere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2017 kJ / 482 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 7,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer