Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Kom spinaten i en gryde, og tilsæt 1 spiseske vand. Varm den ved middel varme, indtil spinaten er tøet helt op.

5.

Hæld spinaten op i en si. Pres vandet ud af spinaten ved at presse det imod sien med en grydeske. Pres, indtil der ikke drypper mere vand fra spinaten.

6.

Pil, og hak løget fint. Se videoen.

7.

Skyl tomaterne. Skær dem i tynde skiver.

8.

Smør et tærtefad med olie.

9.

Kom den færdige tærtebund i tærtefadet. Tryk den godt ned i fadet, så den sidder fast i alle rillerne.

10.

Læg røget laks i bunden. Kom spinat og løg ovenpå laksen. Fordel tomatskiverne ovenpå igen. Smuldr fetaen henover.

11.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en skål. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen. Se videoen.

12.

Kom mælk, salt og peber i skålen med æggene. Pisk dem sammen til en ensartet masse. Se videoen.

13.

Hæld æggemassen over fyldet i tærteformen.

14.

Kom tærten i ovnen. Bag den i cirka 35 minutter. Stik en kniv ned i tærte, og tjek, om den er færdig. Hvis den stadig er våd, skal den have 5-10 minutter længere.

Næringsindhold per portion

Energi: 2017 kJ / 482 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 7,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min