
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Uramaki sushi
Uramaki sushi
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Svær

Uramaki sushi hedder også inside-out-sushi. Her er tangen rullet indeni, så du har ris på ydersiden. Sushi kræver lidt øvelse - men når først du har styr på din rulleteknik, er sushi en virkelig nem ret, som du let kan lave derhjemme. Du får GoCooks sushi opskrift for begyndere her.
Opskriften giver cirka 32 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til uramaki sushi
Uramaki sushi:
250 g. sushiris
375 g. sushiris
125 g. sushiris
2 spsk. riseddike
3 spsk. riseddike
1 spsk. riseddike
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
1 kyllingebryst-filet
1 ½ kyllingebryst-filet
½ kyllingebryst-filet
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 mango
1 ½ mango
½ mango
50 g. røget laks
75 g. røget laks
25 g. røget laks
50 g. rejer
75 g. rejer
25 g. rejer
4 plader nori-tang (sushi-tang)
6 plader nori-tang (sushi-tang)
2 plader nori-tang (sushi-tang)
½ dl. sesamfrø (gerne både sorte og hvide)
¾ dl. sesamfrø (gerne både sorte og hvide)
¼ dl. sesamfrø (gerne både sorte og hvide)
Tilbehør:
Wasabi
Sojasovs
Syltet ingefær

Sushi-ris

Risvinseddike

Sukker

Kyllingebryst

Salt

Peber

Avocado

Agurk

Mango

Laks (røget)

Rejer

Sushi-tang

Sesamfrø

Wasabi

Soja

Ingefær (syltet)
Køkkenredskaber til uramaki sushi
3 spiseskeer
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 grydelåg
1 lille skål
1 fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 sushimåtte
1 glas
1 tallerken
3 serveringsskåle til soya mv.
1 lille skål
1 lille skål
Spisepinde

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Grydelåg

Lille røreskål

Serveringsfad

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Sushimåtte

Glas

Middagstallerken

Lille røreskål

Spisepinde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sushiris:
3.
Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Se videoen.
4.
Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
5.
Hæld vandet fra. Kom risene og 4 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme.Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk.
Hæld vandet fra. Kom risene og 6 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme.Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk.
Hæld vandet fra. Kom risene og 2 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme.Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk.
6.
Hæld risene i et stort fad.
7.
Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
Fyld:
8.
Skær kyllingebryst-fileten i tynde stave. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Skær kyllingebryst-fileterne i tynde stave. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Varm olie op på en stegepande, og kom kyllinge-stavene på. Krydr med salt og peber. Steg, til kyllingen er gennemstegt. Se videoen.
10.
Skyl agurken, og skær den i tynde stave.
11.
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Se videoen.
12.
Skær mangoen over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoen, og skær mango-kødet i tynde stave. Se videoen.
Rul sushi:
13.
Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer.
14.
Læg ¼ af risene på rullemåtten. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt sammen.
Læg 1/6 af risene på rullemåtten. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt sammen.
Læg ½ af risene på rullemåtten. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt sammen.
15.
Læg 1 plade tang ovenpå risene. Læg den, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.
16.
Læg grøntsagsstave og kød-fyld på i en stribe i bunden af måtten. Vælg mellem kylling, laks eller rejer. Placér fyldet på en lige linje lige under midten.
17.
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs.
18.
Vend sushi-rullen i sesamfrø, og læg den på en tallerken. Gentag med alle pladerne af sushi-tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
19.
Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 243 kJ / 58 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer