1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Ovnbagt fiskebøf

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Skyl fisken i koldt vand, og lad den dryppe af. Fjern små ben og skind.

5.

Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål.

6.

Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klip purløget i små stykker med en saks. Se videoen.

7.

Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.

8.

Form 4 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.
Form 6 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.
Form 2 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.

9.

Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste.

10.

Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre.

11.

Kom et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom kartoflerne tilbage i gryden, og lad dem afkøle lidt af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

12.

Tag et rent skærebræt. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Se videoen.

13.

Vask og skræl gulerødder og pastinakker. Skær de grove ender væk, og skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver. Samme metode kan bruges til pastinakkerne. Se videoen.

14.

Kom smørret i gryden, og smelt det.

15.

Kom løgringene i gryden, og steg dem klare.

16.

Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden. Kog det i 2-3 minutter.

17.

Kom kartoffelskiverne i gryden, og kog dem i 2-3 minutter.

18.

Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.

19.

Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne og kogevandet ud i dørslaget.

20.

Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på fire tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på seks tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på to tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2614 kJ / 622 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min