- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Laks med rød kartoffelsalat
Laks med rød kartoffelsalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ajvar-dressing er en ristet peberfrugt- og aubergine-dressing, der stammer fra Sydøsteuropa. Mon du kender andre retter fra det område?
Tip:Hvis det er grillvejr, kan du grille laksen og grøntsagerne, men du kan også bruge en stegepande.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til laks med rød kartoffelsalat
Laks:
1 dl. dild, persille eller purløg
1 ½ dl. dild, persille eller purløg
½ dl. dild, persille eller purløg
1 citron
1 ½ citron
½ citron
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
4 stk. laksefilet med skind
6 stk. laksefilet med skind
2 stk. laksefilet med skind
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Kartofler med ajvar-dressing:
3 røde peberfrugter
4 ½ røde peberfrugter
1 ½ røde peberfrugter
1 aubergine
1 ½ aubergine
½ aubergine
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
Eventuelt chili efter smag (frisk eller tørret)
Eventuelt chili efter smag (frisk eller tørret)
Eventuelt chili efter smag (frisk eller tørret)
½ citron
¾ citron
¼ citron
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
700 g. kartofler
1 kg. kartofler
350 g. kartofler
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Grøn salat:
½ bundt grønne asparges
¾ bundt grønne asparges
¼ bundt grønne asparges
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
½ melon fx honningmelon
¾ melon fx honningmelon
¼ melon fx honningmelon
50 g. pinjekerner eller solsikkekerner
75 g. pinjekerner eller solsikkekerner
25 g. pinjekerner eller solsikkekerner
½ dl. af din yndlingsdressing
¾ dl. af din yndlingsdressing
¼ dl. af din yndlingsdressing
Persille
Citron
Salt
Peber
Laks (filet)
Olie - smagsneutral
Peberfrugt
Aubergine
Hvidløg
Chili
Kartoffel
Grønne asparges
Spidskål
Agurk
Honningmelon
Pinjekerner
Hvidløgsdressing
Køkkenredskaber: til laks med rød kartoffelsalat
1 decilitermål
1 teske
1 kniv (bestik)
2 spiseskeer
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 gaffel
2 middagstallerkener
1 bagepensel
1 lille skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 tang
1 blender eller foodprocessor
1 mellem gryde med låg
2 store skåle
Decilitermål
Teske
Kniv bestik
Spiseske
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Gaffel
Middagstallerken
Bagepensel
Urtekniv
Stegepande
Paletkniv
Grilltang
Søjleblender
Mellem gryde
Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Laks:
3.
Skyl krydderurterne, og snit dem fint Se videoen.
4.
Pres saften af en citron ved at bruge en citruspresser. Se videoen.
5.
Læg laksefileterne på en tallerken og kom citronsaft, krydderurter og salt og peber på oversiden af laksen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Ajvar-dressing:
6.
Skyl grøntsagerne, og skær peberfrugterne i kvarte. Skær auberginen over i to halve på langs, og pensl dem med lidt olie.
7.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem halvt over på langs.
8.
Hvis du bruger frisk chili, skal du skylle den og fjerne kernerne med en lille skarp kniv. Husk at vaske hænder grundigt, når du har rørt ved chili!
9.
Varm en stegepande op til middel varme. Kom olie på, og fordel peberfrugter og halve auberginer på stegepanden. Grøntsager skal stege ca. 15-20 minutter. Brug en tang eller en palet til at vende dem undervejs. Kom hvidløg og chili på panden, når der er 4 minutter tilbage. Vend også dem undervejs.
10.
Tag grøntsagerne af stegepanden, læg dem på en tallerken, og lad dem køle af.
Grøn salat:
11.
Skyl aspargesene, og knæk den nederste del af. Se videoen.
12.
Kom lidt olie på stegepanden, varm den op til middel varme, og steg aspargesene 3 minutter. Vend dem en enkelt gang undervejs.
Ajvar-dressing - fortsat:
13.
Skrab kødet ud af auberginen med en spiseske, og pil skrællen af peberfrugten, hvis den er blevet brændt. Smid skrællerne ud, og kom grøntsags-kødet i en blender eller foodprocessor.
14.
Kom hvidløg, citronsaft, olie og eventuelt chili op i blenderen eller foodprocessoren. Blend det hele til en cremet ajvar-dressing. Smag til med citron, salt og peber.
Laks - fortsat:
15.
Varm en stegepande op til middel varme, kom olie på, og læg laksen med skindsiden nedad på stegepanden. De skal helst ikke flyttes, før de er færdigstegt. Steg laksen på skindsiden 15-20 minutter, mens du koger kartofler.
Kartofler:
16.
Skyl og eventuelt skræl kartoflerne. Se videoen.
17.
Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt, og kog dem i 15-20 minutter, til de er møre. Se videoen.
18.
Vend de færdigkogte kartofler sammen med i ajvar-dressingen.
Grøn salat - fortsat:
19.
Skyl grøntsagerne. Skær spidskålen i tynde strimler, og skær agurken i tynde skiver. Se videoen.
20.
Skrab kernerne ud af melonen, skær skrællen af, og skær den i tern. Se videoen.
21.
Rist pinjekernerne på en tør stegepande, til de bliver gyldne.
22.
Bland salaten sammen med de grillede asparges, og hæld din yndlingsdressing og de ristede pinjekerner over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 665 kJ / 2781 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 6,1 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer