
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Karrysuppe med rejer
Karrysuppe med rejer
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?
Tip: Lav et lækkert madbrød til din suppe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karrysuppe med rejer
Suppe:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ knoldselleri (400 g.)
400 g. kartofler
600 g. kartofler
200 g. kartofler
½ frisk chili
¾ frisk chili
¼ frisk chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
4 tsk. karry
6 tsk. karry
2 tsk. karry
1 l. vand
1 ½ l. vand
5 dl. vand
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 ¼ dl. kokosmælk
1 ¾ dl. kokosmælk
¾ dl. kokosmælk
1 cm. frisk ingefær
1 ½ cm. frisk ingefær
½ cm. frisk ingefær
2 lime
3 lime
1 lime
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
150 g. rejer (fra frost eller i lage)
225 g. rejer (fra frost eller i lage)
75 g. rejer (fra frost eller i lage)

Løg

Hvidløg

Knoldselleri

Kartoffel

Chili

Olie - smagsneutral

Karry

Vand

Æble

Kokosmælk

Ingefær (frisk)

Lime

Salt

Peber

Rejer
Køkkenredskaber til karrysuppe med rejer
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 grydeske
1 rivejern
1 citruspresser

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Hvidløgspresser

Kartoffelskræller

Stor gryde

Grydeske

Rivejern

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Karrysuppe:
3.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
4.
Pil, og pres hvidløget. Se videoen.
5.
Læg den halve selleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
Læg sellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
Læg det kvarte selleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
6.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
7.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
8.
Skyl chili. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Se videoen.
Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Se videoen.
Skyl chili. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Se videoen.
9.
Kom olie i en stor gryde, og varm op. Kom kartofler, løg, hvidløg og knoldselleri i gryden, og svits det hele i 5 minutter. Løgene skal blive klare, men må ikke blive brune. Se videoen.
10.
Kom karry og chili i gryden, og steg videre i 1-2 minutter.
11.
Hæld vand i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 20 minutter.
12.
Skyl æble, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
13.
Kom kokosmælk og æble i suppen, og kog i 5 minutter mere.
14.
Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde revet ingefær. Se videoen.
15.
Skyl lime, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Se videoen.
Skyl limene, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Se videoen.
16.
Skær limefrugterne over, og pres saften af dem. Se videoen.
Skær limefrugten over, og pres saften af den. Se videoen.
17.
Kom ingefær, limeskal og limesaft i suppen. Smag til med salt og peber.
Rejer:
18.
Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.
Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1490 kJ / 356 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 25 min
Samlet tid: 35 min
Arbejdstid: 35 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 70 min