1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Suppe>
  6. Karrysuppe med rejer

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil, og hak løget fint. Se videoen.

4.

Pil, og pres hvidløget. Se videoen.

5.

Læg den halve selleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
Læg sellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
Læg det kvarte selleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.

6.

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

7.

Skyl chili. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Se videoen.
Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Se videoen.
Skyl chili. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Se videoen.

8.

Kom olie i en stor gryde, og varm op. Kom kartofler, løg, hvidløg og knoldselleri i gryden, og svits det hele i 5 minutter. Løgene skal blive klare, men må ikke blive brune. Se videoen.

9.

Kom karry og chili i gryden, og steg videre i 1-2 minutter.

10.

Hæld vand i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 20 minutter.

11.

Skyl æble, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

12.

Kom kokosmælk og æble i suppen, og kog i 5 minutter mere.

13.

Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde revet ingefær. Se videoen.

14.

Skyl lime, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Se videoen.
Skyl limene, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Se videoen.

15.

Skær limefrugterne over, og pres saften af dem. Se videoen.
Skær limefrugten over, og pres saften af den. Se videoen.

16.

Kom ingefær, limeskal og limesaft i suppen. Smag til med salt og peber.

17.

Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.

Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.

Næringsindhold per portion

Energi: 1490 kJ / 356 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 6,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min