
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingesalat med ris
Kyllingesalat med ris
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 68 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ris og kylling virker måske ikke så spændende, men den rigtige dressing kan pifte selv de mest almindelige ingredienser op. Citron, honning og sennep er perfekte sammen i denne ret. Det er også en dejlig dressing til almindelige grønne salater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingesalat med ris
Ris
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl parboiled ris
3 dl parboiled ris
1 dl parboiled ris
Kylling
250 g. kyllingefilet
400 g. kyllingefilet
125 g. kyllingefilet
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Grøntsager
2 stk. hjertesalat
3 hjertesalat
1 hjertesalat
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
Dressing
½ citron
¾ citron
¼ citron
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 ½ spsk. akaciehonning
2 ½ spsk. akaciehonning
¾ spsk. akaciehonning
½ spsk. dijonsennep
¾ spsk. dijonsennep
¼ spsk. dijonsennep
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt

Vand

Salt

Ris (parboiled)

Kyllingebryst

Olie - smagsneutral

Peber

Hjertesalat

Rødløg

Citron

Akaciehonning

Dijonsennep
Køkkenredskaber til kyllingesalat med ris
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 lille gryde
1 grydelåg
1 serveringsfad
2 skærebrætter
1 lille skarp kniv
1 stegepande
2 store skarpe knive
1 middagstallerken
1 mellem skål
1 citruspresser
1 lille skål
1 gaffel
1 røreske

Køkkenvægt

Målebæger

Måleskeer

Lille gryde

Grydelåg

Serveringsfad

Skærebræt

Urtekniv

Stegepande

Stor skarp kniv - kokkekniv

Middagstallerken

Mellem røreskål

Citruspresser

Lille røreskål

Gaffel

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter. Se videoen.
4.
Hæld de færdigkogte ris i et fad, og lad dem køle af.
Hæld de færdigkogte ris i et fad og lad dem køle af.
Hæld de færdigkogte ris i et fad og lad dem køle af.
Kylling:
5.
Skær hver kyllingefilet i 3 stykker. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
Kom olien på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
7.
Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter, til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
8.
Tag kyllingestykkerne af stegepanden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.
Grøntsager:
9.
Skær roden af hjertesalaten, og del den i blade. Læg dem i en skål, og hæld koldt vand over skålen. Skyl bladene rene for jord.
10.
Ryst vandet af bladene og skær dem i strimler.
11.
Pil rødløget, og skær det i små tern. Se videoen.
Dressing:
12.
Pres saften fra en halv citron, og hæld den i en lille skål. Se videoen.
Pres saften fra ¾ citron om kom den i en lille skål. Se videoen.
Pres saften fra en kvart citron, og hæld den i en lille skål. Se videoen.
13.
Hæld olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.
Kom olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.
14.
Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.
Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt og pisk dressingen sammen.
Put dijonsennep i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.
15.
Hæld dressingen over risene, og bland det sammen.
Hæld dressingen over risene og bland det sammen.
16.
Læg kyllingestykker, salat og rødløg over risen og bland salaten sammen.
Kom kyllingestykker, salat og løg over risen og bland salaten sammen.
Læg kyllingestykker, salat og løg over risen, og bland salaten sammen.
17.
Så er kyllingesalaten klar til servering. Velbekomme!
Nu er kyllingesalaten klar til servering. Velbekomme!
Kyllingesalaten er klar til servering. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2039 kJ / 488 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer