1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Kyllingesalat med ris

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter. Se videoen.

4.

Hæld de færdigkogte ris i et fad, og lad dem køle af.
Hæld de færdigkogte ris i et fad og lad dem køle af.
Hæld de færdigkogte ris i et fad og lad dem køle af.

Kylling:

5.

Skær hver kyllingefilet i 3 stykker. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

6.

Kom olie på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
Kom olien på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.

7.

Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter, til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.

Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.

Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.

8.

Tag kyllingestykkerne af stegepanden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.

Grøntsager:

9.

Skær roden af hjertesalaten, og del den i blade. Læg dem i en skål, og hæld koldt vand over skålen. Skyl bladene rene for jord.

10.

Ryst vandet af bladene og skær dem i strimler.

11.

Pil rødløget, og skær det i små tern. Se videoen.

Dressing:

12.

Pres saften fra en halv citron, og hæld den i en lille skål. Se videoen.
Pres saften fra ¾ citron om kom den i en lille skål. Se videoen.
Pres saften fra en kvart citron, og hæld den i en lille skål. Se videoen.

13.

Hæld olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.
Kom olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.

14.

Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.

Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt og pisk dressingen sammen.

Put dijonsennep i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.

15.

Hæld dressingen over risene, og bland det sammen.
Hæld dressingen over risene og bland det sammen.

16.

Læg kyllingestykker, salat og rødløg over risen og bland salaten sammen.
Kom kyllingestykker, salat og løg over risen og bland salaten sammen.
Læg kyllingestykker, salat og løg over risen, og bland salaten sammen.

17.

Så er kyllingesalaten klar til servering. Velbekomme!
Nu er kyllingesalaten klar til servering. Velbekomme!
Kyllingesalaten er klar til servering. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2039 kJ / 488 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 41 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min