- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingesalat med ris
Kyllingesalat med ris
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 68 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ris og kylling virker måske ikke så spændende, men den rigtige dressing kan pifte selv de mest almindelige ingredienser op. Citron, honning og sennep er perfekte sammen i denne ret. Det er også en dejlig dressing til almindelige grønne salater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingesalat med ris
Ris
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl parboiled ris
3 dl parboiled ris
1 dl parboiled ris
Kylling
250 g. kyllingefilet
400 g. kyllingefilet
125 g. kyllingefilet
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Grøntsager
2 stk. hjertesalat
3 hjertesalat
1 hjertesalat
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
Dressing
½ citron
¾ citron
¼ citron
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 ½ spsk. akaciehonning
2 ½ spsk. akaciehonning
¾ spsk. akaciehonning
½ spsk. dijonsennep
¾ spsk. dijonsennep
¼ spsk. dijonsennep
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Vand
Salt
Ris (parboiled)
Kyllingebryst
Olie - smagsneutral
Peber
Hjertesalat
Rødløg
Citron
Akaciehonning
Dijonsennep
Køkkenredskaber til kyllingesalat med ris
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 lille gryde
1 grydelåg
1 serveringsfad
2 skærebrætter
1 lille skarp kniv
1 stegepande
2 store skarpe knive
1 middagstallerken
1 mellem skål
1 citruspresser
1 lille skål
1 gaffel
1 røreske
Køkkenvægt
Målebæger
Måleskeer
Lille gryde
Grydelåg
Serveringsfad
Skærebræt
Urtekniv
Stegepande
Stor skarp kniv - kokkekniv
Middagstallerken
Mellem røreskål
Citruspresser
Lille røreskål
Gaffel
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter. Se videoen.
4.
Kylling:
5.
Skær hver kyllingefilet i 3 stykker. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
7.
Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter, til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
8.
Grøntsager:
9.
10.
11.
Dressing:
12.
13.
14.
Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.
Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt og pisk dressingen sammen.
Put dijonsennep i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.
15.
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2039 kJ / 488 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer