Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tzatziki:

3.

Skyl agurken, og riv den på den grove side af rivejernet.

4.

Tag en håndfuld revet agurk, og kram den hårdt med hånden, så vandet løber fra. Kom agurken i en skål. Gentag, til du har brugt al den revne agurk.

5.

Pil, og pres hvidløget. Kom det op i skålen. Se videoen.

6.

Kom græsk yoghurt, salt og peber op i skålen, og rør det hele godt sammen.

7.

Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil tzatzikien på køl.

Tomatsalat:

8.

Skyl tomaterne, og skær dem i tern.

9.

Pil, og hak rødløget fint. Se videoen.

10.

Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.

11.

Kom hakkede tomater, løg og persille i en ren skål, og rør det sammen. Krydr med eddike, salt og peber.

Kom hakkede tomater, løg og persille i en ren skål, og rør det sammen. Krydr med eddike, salt og peber.

Fyld:

12.

Skyl squashen, og skær den i tynde skiver.

Skyl squashen, og skær den i tynde skiver.

13.

Skær bunden af porren af. Skær porren over i to halvdele på den lange led. Skyl dem under rindende vand, så alt jord er skyllet væk. Skær porren i tynde skiver. Se videoen.

14.

Skær kyllingen i mindre stykker på et rent skærebræt. Vask hænderne.

15.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.

16.

Læg kyllinge-stykkerne på. Krydr med salt. Steg i cirka 4 minutter, til stykkerne er gyldne og gennemstegte. Vend et par gange undervejs med en spatel.

17.

Kom squash, porrer, rosmarin og spidskommen på stegepanden. Rør rundt, og lad det hele stege i 1-2 minutter. Hæld det i en skål.

Tzatziki - fortsat:

18.

Smag tzatzikien til med salt og peber
Smag tzatzikien til med salt og peber.
Smag tzatzikien til med salt og peber.

Samle tortillas:

19.

Varm de 8 tortillas ved 170 grader i 2-3 minutter i ovnen, eller varm hver tortilla cirka i 15 sekunder i mikroovnen.
Varm de 12 tortillas ved 170 grader i 2-3 minutter i ovnen, eller varm hver tortilla cirka i 15 sekunder i mikroovnen.
Varm de 4 tortillas ved 170 grader i 2-3 minutter i ovnen, eller varm hver tortilla cirka i 15 sekunder i mikroovnen.

20.

Server dine tortillas med en skefuld af hver slags fyld på. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1577 kJ / 377 kcal

Protein: 29 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt: 3,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, hakke

Løg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Porrer

Porrer

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min