1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Suppe>
  6. Klar suppe med melboller og kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Melboller:

3.

Kom vand, smør, peber og salt i en lille gryde. Lad det komme i kog, så smørret smelter

4.

Skru ned på lav varme, tilsæt alt melet på én gang, og pisk det sammen, til det samler sig til en blank melbolle. Se videoen.

Rør i gryden i et par minutter, så den store melbolle ristes af. Husk at rør hele tiden, så den ikke brænder på. Se videoen.

5.

Kom dejen over i en skål, og lad den køle af i 5-10 minutter.

6.

Slå æg ud i en kop, og tjek om der er nogle skaller, inden ægget kommes op i skålen til melbollen. Pisk ægget i melbollen med en håndmixer. Fortsæt på samme måde med resten af æggene, eller til dejen er blank, og blød, men stadig lidt fast. Se videoen.

7.

Kom vandet i en stor gryde med låg, og bring det i kog.

8.

Skru ned for varmen, for vandet må ikke spilkoge, når melbollerne skal tilberedes. Vandet må kun boble let.

9.

Tryk små melboller ud af sprøjteposen hen over gryden, og brug en saks til at klippe de små melboller over, så de falder ned i vandet. Pas på vandet ikke sprøjter op, når melbollerne falder ned i vandet. Det være en god ide at få hjælp af en voksen.

10.

Lad melbollerne koge ved lav varme i cirka 5 minutter, til de selv begynder at flyde op til overfladen.

11.

Kom de færdigkogte melboller direkte i en skål med rigeligt iskoldt vand, med en hulske, eller sigt dem først i et dørslag.

12.

Sigt vandet fra, når melbollerne er kølet af. Melbollerne er klar til servering.

Suppe:

13.

Kom vand i en stor gryde med bouillonterninger, læg låg på gryden, og bring bouillonen i kog.

14.

Kom kyllingefileterne ned i den kogende bouillon. Skru ned på middel varme, og lad kyllingefileterne koge i suppen i 15-20 minutter, til de er helt gennemkogt.

15.

Skyl og skræl gulerødder og pastinak Se videoen.

Skyl og skræl gulerod og pastinak Se videoen.

16.

Skyl og skær skrællen af knoldsellerien Se videoen.

17.

Skyl porren grundigt, og skær toppen og bunden af porren. Se videoen.

18.

Skær gulerødder, pastinak og knoldselleri i tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.

Skær porren i tynde ringe. Se videoen.

19.

Når kyllingen er kogt færdig, så tag den op ad suppen, og læg den i en skål. Lad kyllingen køle let af, inden du med to gafler trækker kødet fra hinanden.

20.

Varm suppen op, og tilsæt gulerødder, pastinak og knoldselleri i tern. Lad det koge i 3-4 minutter.

21.

Tilsæt porren, og kog i yderligere 1 minut.

22.

Smag suppen til med salt og peber.

23.

Tilsæt kyllingekødet, og melbollerne til suppen, og server suppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1921 kJ / 459 kcal

Protein: 35 %

Kulhydrat: 28 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 11 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Skrællekniv og tyndskræller

Skrællekniv og tyndskræller

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Porrer

Porrer

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min