
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip
Kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vidste du godt, at man selv kan lave nuggets og med den perfekte dip – estragonmayo - der smager af bearnaisesovs. TIP: Du kan også bruge to fed hvidløg i stedet for estragon. Der vil være mayo i overskud i opskriften, så du har til din næste omgang pommes.
Kyllingestykkerne marinerer i mindst en time, så de bliver ekstra møre. Drop marineringen, hvis du ikke har tid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip
Kyllingenuggets:
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 tsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 dl. frisk timian eller 1 spsk. tørret
3 dl. frisk timian eller 1 ½ spsk. tørret
1 dl. frisk timian eller ½ spsk. tørret
2 spsk. honning eller 1 spsk. sukker
3 spsk. honning eller 1 ½ spsk. sukker
1 spsk. honning eller ½ spsk. sukker
1 ½ dl. yoghurt
2 ¼ dl. yoghurt
¾ dl. yoghurt
4 kyllingebrystfileter
6 kyllingebrystfileter
2 kyllingebrystfileter
2 dl. rasp
3 dl. rasp
1 dl. rasp
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
3 pastinakker
4 ½ pastinakker
1 ½ pastinak
6 spsk. olie
9 spsk. olie
3 spsk. olie
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Estragonmayo
4 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft eller eddike
1 knivspids sennep
½ l. rapsolie eller anden smagsneutral olie
1 dl. frisk estragon 1 spsk. tørret

Hvidløg

Salt

Peber

Timian (frisk)

Honning

Yoghurt naturel

Kyllingebryst

Rasp

Smør

Olie - smagsneutral

Kartoffel

Gulerod

Pastinak

Citron

Æggeblommer (pasteuriserede)

Sennep

Rapsolie

Estragon
Køkkenredskaber til kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip
1 spiseske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 frysepose
3 små skåle
2 viskestykker
2 store skåle
1 røreske
Husholdningsfilm
1 kartoffelskræller
1 citruspresser
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
Bagepapir
1 elpisker
1 dyb tallerken
1 tallerken
1 stegepande
2 gafler
2 spatler

Spiseske

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Frysepose

Lille røreskål

Viskestykke

Stor røreskål

Røreske

Husholdningsfilm

Kartoffelskræller

Citruspresser

Bageplade

Bagepapir

Elpisker

Dyb tallerken

Middagstallerken

Stegepande

Gaffel

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingenuggets:
3.
Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Se videoen.
5.
Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade.
6.
Skær kyllingefileterne i store, firkantede stykker på cirka 3 x 3 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
Ovnbagte grøntsager:
8.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på tre bageplader.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
9.
Skræl kartofler. Se videoen.
10.
Skræl gulerødder. Se videoen.
11.
Skræl pastinakker. Se videoen.
12.
Skær kartoflerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem i en stor skål eller en stor frysepose.
13.
Skær gulerødderne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem op til kartoflerne. Se videoen.
14.
Skær pastinakkerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem op til de andre grøntsager. Se videoen.
15.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 4 spiseskeer citronsaft. Gem 1 spiseske til mayonnaisen. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 6 spiseskeer citronsaft. Gem 1 ½ spiseske til mayonnaisen. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 spiseskeer citronsaft. Gem 1 teske til mayonnaisen. Se videoen.
16.
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
17.
Hæld olie-blandingen over grøntsagerne i posen eller skålen. Bland det hele rundt. Kom dem på bagepladerne, og i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
Hæld olie-blandingen over grøntsagerne i posen eller skålen. Bland det hele rundt. Kom dem på bagepladen, og i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
Estragonmayo:
18.
Kom æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.
Kom æggeblomme, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter Se videoen.
Kom æggeblomme, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.
19.
Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Det tager cirka 10 minutter.
20.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
21.
Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt, citronsaft og peber, og sæt den i køleskabet.
Kyllingenuggets - fortsat:
22.
Kom rasp i dyb tallerken.
23.
Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken. Vask hænder.
24.
Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
25.
Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider. De skal have cirka 3 minutter på hver side.
26.
Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo. Gem resten af din mayo i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4876 kJ / 1166 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 12 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer