- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip
Kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vidste du godt, at man selv kan lave nuggets og med den perfekte dip – estragonmayo - der smager af bearnaisesovs. TIP: Du kan også bruge to fed hvidløg i stedet for estragon. Der vil være mayo i overskud i opskriften, så du har til din næste omgang pommes.
Kyllingestykkerne marinerer i mindst en time, så de bliver ekstra møre. Drop marineringen, hvis du ikke har tid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip
Kyllingenuggets:
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 tsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 dl. frisk timian eller 1 spsk. tørret
3 dl. frisk timian eller 1 ½ spsk. tørret
1 dl. frisk timian eller ½ spsk. tørret
2 spsk. honning eller 1 spsk. sukker
3 spsk. honning eller 1 ½ spsk. sukker
1 spsk. honning eller ½ spsk. sukker
1 ½ dl. yoghurt
2 ¼ dl. yoghurt
¾ dl. yoghurt
4 kyllingebrystfileter
6 kyllingebrystfileter
2 kyllingebrystfileter
2 dl. rasp
3 dl. rasp
1 dl. rasp
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
3 pastinakker
4 ½ pastinakker
1 ½ pastinak
6 spsk. olie
9 spsk. olie
3 spsk. olie
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Estragonmayo
4 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft eller eddike
1 knivspids sennep
½ l. rapsolie eller anden smagsneutral olie
1 dl. frisk estragon 1 spsk. tørret
Hvidløg
Salt
Peber
Timian (frisk)
Honning
Yoghurt naturel
Kyllingebryst
Rasp
Smør
Olie - smagsneutral
Kartoffel
Gulerod
Pastinak
Citron
Æggeblommer (pasteuriserede)
Sennep
Rapsolie
Estragon
Køkkenredskaber til kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip
1 spiseske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 frysepose
3 små skåle
2 viskestykker
2 store skåle
1 røreske
Husholdningsfilm
1 kartoffelskræller
1 citruspresser
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
Bagepapir
1 elpisker
1 dyb tallerken
1 tallerken
1 stegepande
2 gafler
2 spatler
Spiseske
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Frysepose
Lille røreskål
Viskestykke
Stor røreskål
Røreske
Husholdningsfilm
Kartoffelskræller
Citruspresser
Bageplade
Bagepapir
Elpisker
Dyb tallerken
Middagstallerken
Stegepande
Gaffel
Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingenuggets:
3.
Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Se videoen.
5.
6.
7.
Ovnbagte grøntsager:
8.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på tre bageplader.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
9.
Skræl kartofler. Se videoen.
10.
Skræl gulerødder. Se videoen.
11.
Skræl pastinakker. Se videoen.
12.
Skær kartoflerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem i en stor skål eller en stor frysepose.
13.
Skær gulerødderne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem op til kartoflerne. Se videoen.
14.
Skær pastinakkerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem op til de andre grøntsager. Se videoen.
15.
16.
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
17.
Estragonmayo:
18.
Kom æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.
Kom æggeblomme, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter Se videoen.
Kom æggeblomme, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.
19.
20.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
21.
Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt, citronsaft og peber, og sæt den i køleskabet.
Kyllingenuggets - fortsat:
22.
Kom rasp i dyb tallerken.
23.
Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken. Vask hænder.
24.
25.
26.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4876 kJ / 1166 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 12 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer