1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Kyllingelår med sesam

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kylling:

3.

Tænd ovnen på 225 grader.

4.

Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.

5.

Bland chili og sesamfrø sammen på en kagetallerken.

6.

Smør et ovnfast fad med olie.

7.

Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårene op i det ovnfaste fad, og krydr med salt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

8.

Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.

Tilbehør:

9.

Fjern de yderste grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Se videoen.
Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Se videoen.
Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Se videoen.

Rødbedesalat:

10.

Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre. Se videoen.

11.

Sæt et dørslag i vasken og hæld kogevand og rødbeder ned i dørslaget. Få eventuel hjælp af en voksen. Hæld derefter koldt vand henover rødbederne. Gnub skrællen af rødbederne med hænderne.

12.

Skær enden af rødbederne og skær dem i tern.

13.

Pil og hak salatløget. Se videoen.

14.

Hæld lagen fra kaperserne.

15.

Bland A38 med hakkede løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.
Bland A38 med løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.
Bland A38 med de hakkede løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.

16.

Server de sprøde kyllingelår med rødbedesalaten, fuldkornsbrødet og hvidkålen. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1867 kJ / 446 kcal

Protein: 31 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Rødbeder, koge

Rødbeder, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 15 min