
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Boller og sandwich>
- Sandwich med kylling
Sandwich med kylling
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 95 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det er utroligt, at det kan være så lækkert, når du laver det selv. Det er fast food på den fede måde. Saftig, smagfuld kylling, sød og spicy mangochutney og modspil fra det syrlige æble og den friske, sprøde kål. Denne sandwich vil med garanti pirre dine smagsløg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sandwich med kylling
Kylling:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 persillerod
1 ½ persillerod
½ persillerod
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
4 stk. kyllingebryst (ca. 325 g.)
6 stk. kyllingebryst (ca. 475 g.)
2 stk. kyllingebryst (ca. 175 g.)
Sandwich:
4 store sandwichboller eller grovboller
6 store sandwichboller eller grovboller
2 store sandwichboller eller grovboller
6 spsk. stærk mangochutney
9 spsk. stærk mangochutney
3 spsk. stærk mangochutney
100 g. blade af hvidkål, savojkål eller rå grønkål
150 g. blade af hvidkål, savojkål eller rå grønkål
50 g. blade af hvidkål, savojkål eller rå grønkål
1 æble
1 ½ æble
½ æble

Løg

Persillerod

Vand

Salt

Kyllingebryst

Ciabattaboller (fuldkorn)

Mangochutney

Hvidkål

Æble
Køkkenredskaber til sandwich med kylling
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 skærebræt
1 kniv lille skarp
1 kartoffelskræller
1 gryde
1 grydelåg
1 tallerken
Stanniol
1 kniv (bestik)

Køkkenvægt

Måleskeer

Decilitermål

Skærebræt

Urtekniv

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Grydelåg

Middagstallerken

Stanniol

Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Pil løget, og skær det i grove tern. Se videoen.
4.
Vask, og skræl persilleroden. Skær den i grove tern.
Vask, og skræl persillerødderne. Skær dem i grove tern.
5.
Hæld vand og salt i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.
Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
6.
Tilsæt løg og persillerod, og kog det i cirka 5 minutter.
7.
Tilsæt kyllingebrysterne, og lad dem koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
8.
Sluk for varmen, og lad kyllingebrysterne trække i kogevandet i cirka 10 minutter.
9.
Tag kyllingebrysterne og grøntsagerne op ad vandet, og læg det i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet, til kyllingen og grøntsagerne er helt afkølet.
10.
Skær kyllingebrysterne i mindre stykker, og bland det med de kogte grøntsager.
Sandwich:
11.
Skær sandwichbollerne over, og smør mangochutney på begge halvdele.
12.
Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på filmen og se hvordan du skærer hvidkål. Se videoen.
13.
Vask æblet. Fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver. Se videoen.
14.
Læg kyllingeblandingen, kål og æbleskiver på sandwichbollerne, og klap dem sammen til 4 sandwich.
Læg kyllingeblandingen, kål og æbleskiver på sandwichbollerne. og klap dem sammen til 6 sandwich.
Læg kyllingeblandingen, kål og æbleskiver på sandwichbollerne, og klap dem sammen til 2 sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1293 kJ / 308 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer