1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Pizza>
  6. Augustas pizza-wrap

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Råkostsalat: Skæl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom de revne gulerødder ned i en skål.
Råkostsalat: Skæl guleroden, og riv den på den grove side af et rivejern. Kom den revne gulerod ned i en skål.

4.

Tag et skærebræt og en kniv. Skær skrællen af glaskålen. Riv glaskålen på den grove side af rivejernet. Kom det ned i skålen.

5.

Drys med rosiner.

6.

Tomatsovs: Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget. Se videoen.

7.

Skyl peberfrugten, og skær den i mindre stykker.

8.

Tag en lille gryde og en røreske frem. Hæld olie i gryden, og varm op til middel varme.

9.

Kom det hakkede løg i gryden, og svits det. Tilsæt peberfrugt, hakkede tomater og basilikum. Rør godt. Skru ned til lav varme, og lad det stege i 5 minutter.

10.

Smag til med salt og peber og måske mere basilikum.

11.

Tag gryden væk fra varmen, og lad tomatsovsen køle af.

12.

Tortillas: Tag en stor skål. Kom hvedemel, grahamsmel, salt og bagepulver ned i skålen. Bland det godt sammen.

13.

Hæld olie i skålen, og bland, indtil du har en masse små klumper. Brug måske fingrene.

14.

Hæld vandet i lidt efter lidt. Ælt dejen, indtil du har en samlet klump. Den klistrer lidt på fingrene.

15.

Del klumpen i fire lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.

Del klumpen i seks lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.

Del klumpen i to lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.

16.

Tag en stor stegepande frem. Skru op for høj varme.

17.

Tag en kagerulle og en klump dej. Drys lidt mel både på bordet og på dejen, og rul dejen ud til en meget tynd tortilla på cirka 20 centimeter i diameter. Gør det samme med de tre øvrige dejklumper.
Tag en kagerulle og en klump dej. Drys lidt mel både på bordet og på dejen, og rul dejen ud til en meget tynd tortilla på cirka 20 centimeter i diameter. Gør det samme med de fem øvrige dejklumper.
Tag en kagerulle og en klump dej. Drys lidt mel både på bordet og på dejen, og rul dejen ud til en meget tynd tortilla på cirka 20 centimeter i diameter. Gør det samme med den anden dejklump.

18.

Bag en tortilla ad gangen på den meget varme stegepande. Bag den i 10-20 sekunder, indtil den begynder at få lidt farve. Vend tortillaen, og bag på den anden side i endnu 10-20 sekunder.

19.

Læg den færdige tortilla over på en tallerken, og kom et vådt viskestykke henover. Bag de øvrige tre tortillas på samme måde.
Læg den færdige tortilla over på en tallerken, og kom et vådt viskestykke henover. Bag de øvrige fem tortillas på samme måde.
Læg den færdige tortilla over på en tallerken, og kom et vådt viskestykke henover. Bag den anden tortilla på samme måde.

20.

Saml og bag wraps: Kom bagepapir på to bageplader. Fordel de fire tortillas på de to plader. Smør tomatsovsen på først. Fordel derefter kyllingestrimler, ost og basilikum på de fire tortillas.
Saml og bag wraps: Kom bagepapir på en bageplade. Læg de to tortillas på de pladen. Smør tomatsovsen på først. Fordel derefter kyllingestrimler, ost og basilikum på de to tortillas.

21.

Bag dem i ovnen ved 170 grader i cirka 3-5 minutter, indtil osten er smeltet.

22.

Rul en pizza-wrap sammen ad gangen. Skær den over på midten, og pak den ind i madpapir. Sæt eventuelt et stykke snor om, så det holder bedre på wrappen. Gør det samme med alle dine tortillas.
Rul en pizza-wrap sammen ad gangen. Skær den over på midten, og pak den ind i madpapir. Sæt eventuelt et stykke snor om, så det holder bedre på wrappen. Gør det samme med den anden tortilla.

23.

Server dine pizza-wraps med råkostsalat.

Næringsindhold per portion

Energi: 1695 kJ / 405 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 3,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min