1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Burger, bøffer og deller>
  5. Bøffer og deller>
  6. Kyllingefrikadeller med kartofler og grønt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grøntsager:

3.

Tænd ovnen på 180 grader. Smør et ovnfast fad med 1 spiseske olie.

4.

Vask de små kartofler. Skær kartoflerne over i halve, og kom dem i fadet. Se videoen.

5.

Hæld olie over kartoflerne, krydr med salt og peber, og vend rundt.

6.

Skyl squashen, og skær dem i store tern. Læg dem i fadet med kartofler.

7.

Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom dem i fadet med kartofler.

8.

Sæt fadet i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre. Gå videre med kyllingefrikadellerne imens.

Kyllingefrikadeller:

9.

Pil, og hak løget. Se videoen.
Pil, og hak løget.
Se videoen.

10.

Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen. Se videoen.

Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen. Se videoen.

11.

Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør farsen sammen. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.

12.

Kom havregryn i skålen, og rør rundt.

13.

Kom lidt efter lidt mælk i skålen. Rør, til farsen er tilpas. Den må ikke være for blød.

14.

Form cirka 12 kyllingefrikadeller i håndfladen med en dessertske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Form cirka 18 kyllingefrikadeller i håndfladen med en dessertske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Form cirka 6 kyllingefrikadeller i håndfladen med en dessertske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Steg frikadellerne:

15.

Kom olie på en stegepande, og varm den op.

16.

Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Se videoen.
Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
Se videoen.

17.

Server kyllingefrikadellerne med ovnbagte kartofler, squash og tomater.

Næringsindhold per portion

Energi: 2248 kJ / 535 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 43 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Løg, hakke

Løg, hakke

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min