1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Kyllingefrikassé

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge kartofler:

3.

Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Se videoen.

4.

Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.

5.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.

Kyllingefrikassé:

6.

Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Se videoen.

7.

Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Se videoen.

8.

Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.

9.

Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.

10.

Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.

11.

Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.

12.

Kom ærterne i gryden.

Stuvning:

13.

Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Se videoen.

14.

Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

15.

Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Se videoen.

16.

Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Se videoen.

17.

Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.

Næringsindhold per portion

Energi: 2202 kJ / 524 kcal

Protein: 36 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Majsjævning

Majsjævning

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 115 min