![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingefrikassé
Kyllingefrikassé
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/hmyhskui/kyllingfrikase.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingefrikassé
Kyllingefrikassé:
1 kg. nye danske kartofler
1 ½ kg. nye danske kartofler
½ kg. nye danske kartofler
1 ½ l. vand
2 ¼ l vand
¾ l. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
300 g. grønne asparges
450 g. grønne asparges
150 g. grønne asparges
600 g. gulerødder med top
900 g. gulerødder med top
300 g. gulerødder med top
5 dl. vand
2 ¼ l vand
¾ l. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
4 stk. kyllingebryst
6 stk. kyllingebryst
2 stk. kyllingebryst
250 g. fine grønne ærter
375 g. fine grønne ærter
125 g. fine grønne ærter
1 tsk. salt
3 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
Stuvning:
2 dl. mælk
3 dl. mælk
1 dl. mælk
3 spsk. majsstivelse (maizena)
4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
2 dl. persille eller dild
3 dl. persille eller dild
1 dl. persille eller dild
½ citron
¾ citron
¼ citron
![](/media/xx4no3om/kartofler2_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffel
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/kndhjl1s/asparages.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønne asparges
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/zjcdouoj/bouillon-edit-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbouillon
![](/media/cbinulxe/fdb-kyllingebryst.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kyllingebryst
![](/media/0i3i5v3s/ærter2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ærter
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/vfqntaxy/fdb_-majsstivelse_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Majsstivelse
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
Køkkenredskaber til kyllingefrikassé
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 grøntsagsbørste
2 mellem gryder
2 grydelåg
2 store skarp knive
1 lille skål
1 spiseske
1 grydeske
1 rent viskestykke
1 citruspresser
1 kødnål
1 dørslag
1 melryster
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/ewtnjhbr/fdb-redskaber27_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Målebæger
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/pj2j2gx4/grøntsagsbørste.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbørste
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/z5tf4dpv/kødnåle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kødnål
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/fl2ffr05/melryster-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge kartofler:
3.
Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Se videoen.
4.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
5.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Kyllingefrikassé:
6.
Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Se videoen.
7.
Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Se videoen.
8.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
9.
Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.
10.
Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
11.
Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
12.
Kom ærterne i gryden.
Stuvning:
13.
Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Se videoen.
14.
Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
15.
Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Se videoen.
16.
Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Se videoen.
17.
Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2202 kJ / 524 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer