1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Kyllingefrikassé

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

4.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.

5.

Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Se videoen.

6.

Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker.

7.

Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.

8.

Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.

9.

Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.

10.

Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.

11.

Kom ærterne i gryden.

12.

Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Se videoen.

13.

Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

14.

Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Se videoen.

15.

Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Se videoen.

16.

Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.

Næringsindhold per portion

Energi: 2202 kJ / 524 kcal

Protein: 36 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Majsjævning

Majsjævning

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min