
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingefrikassé
Kyllingefrikassé
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Medium

Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingefrikassé
Ingredienser
1 kg. nye danske kartofler
1 ½ kg. nye danske kartofler
½ kg. nye danske kartofler
1 ½ l. vand
2 ¼ l vand
¾ l. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
300 g. grønne asparges
450 g. grønne asparges
150 g. grønne asparges
600 g. gulerødder med top
900 g. gulerødder med top
300 g. gulerødder med top
5 dl. vand
2 ¼ l vand
¾ l. vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 ½ grøntsagsbouillonterning
½ grøntsagsbouillonterning
4 stk. kyllingebryst
6 stk. kyllingebryst
2 stk. kyllingebryst
250 g. fine grønne ærter
375 g. fine grønne ærter
125 g. fine grønne ærter
1 tsk. salt
3 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
Stuvning:
2 dl. mælk
3 dl. mælk
1 dl. mælk
3 spsk. majsstivelse (maizena)
4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
2 dl. persille eller dild
3 dl. persille eller dild
1 dl. persille eller dild
½ citron
¾ citron
¼ citron

Kartoffel

Vand

Salt

Asparges (grønne)

Gulerod

Grøntsagsbouillon

Kyllingebryst

Ærter

Peber

Mælk

Majsstivelse

Persille

Citron
Køkkenredskaber til kyllingefrikassé
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 grøntsagsbørste
2 mellem gryder
2 grydelåg
2 store skarp knive
1 lille skål
1 spiseske
1 grydeske
1 rent viskestykke
1 citruspresser
1 kødnål
1 dørslag
1 melryster

Køkkenvægt

Målebæger

Måleskeer

Lille skarp kniv

Skærebræt

Grøntsagsbørste

Mellem gryde

Grydelåg

Stor skarp kniv

Lille skål

Spiseske

Grydeske

Viskestykke

Citruspresser

Kødnål

Dørslag

Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
4.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
5.
Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Se videoen.
6.
Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker.
7.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
8.
Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.
9.
Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
10.
Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
11.
Kom ærterne i gryden.
12.
Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Se videoen.
13.
Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
14.
Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Se videoen.
15.
Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Se videoen.
16.
Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2202 kJ / 524 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer