Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.

4.

Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.

5.

Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.

6.

Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.

7.

Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.

8.

Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne. Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.

9.

Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skyl også purløget til omeletten. Hak persillen fint. Se videoen.

10.

Pil, og hak hvidløget fint.
Se videoen.
Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.
Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.

11.

Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.
Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.
Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.

12.

Skru ned for varmen, og kom olie, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen. Tag stegepanden væk fra varmen.

13.

Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.

14.

Omelet: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Se videoen.

15.

Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.

Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk til du har en ensartet masse.

16.

Varm smør op på en stegepande. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.

17.

Lad omeletten stege ved svag varme, til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, at den nemtn løsner sig fra stegepanden.

18.

Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.

19.

Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.

20.

Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.

21.

Gentag trin 16 til 20, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom et rent viskestykke over omeletterne, for at holde dem varme.

22.

Rist rugbrødet på en brødrister, og servér omeletten med ristet rugbrød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2326 kJ / 554 kcal

Protein: 35 %

Kulhydrat: 20 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt 11,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min