- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingefrikassé
Kyllingefrikassé
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Medium
Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingefrikassé
Kyllingefrikassé:
1 kg. nye danske kartofler
1 ½ kg. nye danske kartofler
½ kg. nye danske kartofler
1 ½ l. vand
2 ¼ l vand
¾ l. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
300 g. grønne asparges
450 g. grønne asparges
150 g. grønne asparges
600 g. gulerødder med top
900 g. gulerødder med top
300 g. gulerødder med top
5 dl. vand
2 ¼ l vand
¾ l. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
4 stk. kyllingebryst
6 stk. kyllingebryst
2 stk. kyllingebryst
250 g. fine grønne ærter
375 g. fine grønne ærter
125 g. fine grønne ærter
1 tsk. salt
3 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
Stuvning:
2 dl. mælk
3 dl. mælk
1 dl. mælk
3 spsk. majsstivelse (maizena)
4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
2 dl. persille eller dild
3 dl. persille eller dild
1 dl. persille eller dild
½ citron
¾ citron
¼ citron
Kartoffel
Vand
Salt
Grønne asparges
Gulerod
Grøntsagsbouillon
Kyllingebryst
Ærter
Peber
Mælk
Majsstivelse
Persille
Citron
Køkkenredskaber til kyllingefrikassé
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 grøntsagsbørste
2 mellem gryder
2 grydelåg
2 store skarp knive
1 lille skål
1 spiseske
1 grydeske
1 rent viskestykke
1 citruspresser
1 kødnål
1 dørslag
1 melryster
Køkkenvægt
Målebæger
Måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Grøntsagsbørste
Mellem gryde
Grydelåg
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille røreskål
Spiseske
Grydeske
Viskestykke
Citruspresser
Kødnål
Dørslag
Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge kartofler:
3.
Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Se videoen.
4.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
5.
Kyllingefrikassé:
6.
7.
Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
12.
Stuvning:
13.
14.
15.
Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Se videoen.
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2202 kJ / 524 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer