
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Nudelsuppe med kylling
Nudelsuppe med kylling
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
På sin rejse i Thailand, oplevede Mikkel massere af små gadekøkkener, der laver og sælger nudelsupper med forskelligt fyld. Denne suppe er med bl.a. nudler og kylling, og så er den super god til efteråret, eller til hvis man er en smule forkølet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nudelsuppe med kylling
Nudelsuppe:
2 fileter af kyllingebryst
3 fileter af kyllingebryst
1 filet af kyllingebryst
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
2 cm ingefær
3 cm ingefær
1 cm ingefær
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 l kogende vand
1 ½ l kogende vand
½ l kogende vand
1 terning hønsebouillon
1 ½ terning hønsebouillon
½ terning hønsebouillon
1 tsk. fiskesovs
1 ½ tsk. fiskesovs
½ tsk. fiskesovs
160 g. frisk spinat
240 g. frisk spinat
80 g. frisk spinat
1 pk. nudler
1 ½ pk. nudler
½ pk. nudler
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 lime
1 ½ lime
½ lime

Kyllingebryst

Løg

Peberfrugt

Forårsløg

Gulerod

Ingefær (frisk)

Olie - smagsneutral

Vand

Hønsebouillon

Fiskesovs

Spinat

Nudler (æg)

Salt

Lime
Køkkenredskaber: til nudelsuppe med kylling
2 skærebrædder
1 stor skarp kniv
1 gulerodsskræller
1 tallerken
1 teske
1 rivejern
1 stor gryde
1 spatel

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Middagstallerken

Teske

Rivejern

Stor gryde

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Nudelsuppe med kylling:
3.
Tag et skærebræt. Skær kyllingebryst-fileterne i strimler, og kom strimlerne over på en tallerken. Vask kniven. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag et skærebræt. Skær kyllingebryst-fileten i strimler, og kom strimlerne over på en tallerken. Vask kniven. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Pil løget, og skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Se videoen.
5.
Tag et rent skærebræt og en stor skarp kniv. Hak løget fint. Læg det hakkede løg på en tallerken.
6.
Skær peberfrugt, forårsløg og gulerødderne i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter. Læg grøntsagerne hver for sig på en ny tallerken. Se videoen.
Skær peberfrugt, forårsløg og gulerødderne i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter. Læg grøntsagerne hver for sig på en ny tallerken. Se videoen.
7.
Tag en teske, og skræl ingefæren. Riv ingefæren med et fint rivejern. Kom det op på tallerknen med grønsagerne.
Se videoen.
Se videoen.
Tag en teske, og skræl ingefæren. Riv ingefæren med et fint rivejern. Kom det op på tallerknen med grønsagerne.
Se videoen.
Se videoen.
8.
Tag en gryde. Kom olie i, og varm det op. Når olien er varm, kommer du kyllingestrimlerne i. Lad dem stege i 2 minutter, til de får lidt farve.
9.
Kom løg, gulerødder, peberfrugt og ingefær ned i gryden. Rør med jævne mellemrum, og svits det hele i 2-3 minutter.
10.
Hæld vand, hønsebouillon og fiskesovs i gryden. Lad suppen koge i 5-6 minutter.
11.
Stil et dørslag i køkkenvasken, og kom spinat i dørslaget. Skyl spinaten i koldt vand. Lad den dryppe af.
Stil et dørslag i køkkenvasken, og kom spinat i dørslaget. Skyl spinaten i koldt vand. Lad den dryppe af.
12.
Kom spinat og nudler i gryden. Lad suppen koge i 5 minutter.
13.
Smag suppen til med salt og lime.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2211 kJ / 528 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer