1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Hel kylling i ovn

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hel kylling i ovnen:

3.

Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendigt og udvendigt.

4.

Dup kyllingen tør med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Vask hænder. Se videoen.

5.

Gnid kyllingen med salt og peber og eventuelt krydderier - både udvendigt og indvendigt. Vask hænder. Se videoen.

6.

Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingen i fadet med brystkødet nedad. Så får brystkødet mindre varme i starten og bliver dermed ikke stegt tørt.

7.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.

8.

Sæt det ovnfaste fad med kyllingen på en rist i midten af den kolde ovn. Lad kyllingen stege i 25 minutter.

9.

Vend kyllingen om, så den har brystkødet opad. Lad den stege færdig i cirka 25 til 35 minutter.

10.

Stik en urtekniv i kyllingelårene, hvor de er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene. Du kan også mærke, om du kan dreje låret fra knoglen. Temperaturen skal være mindst 75 grader i kyllingelåret, men pas på du ikke rammer knoglerne, hvis du bruger et stegetermometer.

11.

Tag kyllingen op af fadet, og læg den på et rent skærebræt.

12.

Lad kyllingen hvile i cirka 20 minutter, inden du skærer eller klipper den i stykker. Se videoen.

13.

Server kyllingen med dit foretrukne tilbehør.

Næringsindhold per portion

Energi: 10706 kJ / 2549 kcal

Protein: 41 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 46 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

God hygiejne og rå kylling

God hygiejne og rå kylling

Klargøre kylling

Klargøre kylling

Kylling, udskære hel

Kylling, udskære hel

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 16 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min