- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Koteletter med grønt
Koteletter med grønt
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 98 min.
Sværhedsgrad: Medium
Svinekoteletter kan være rigtigt lækre, hvis de bliver serveret med det rigtige tilbehør. Vores forslag til, hvordan du kan give dine svinekoteletter et pift, er ved at servere dem med ris og sprøde grøntsager i en cremet sauce af kokosmælk, karry og citronsaft. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til koteletter med grønt
Ris
6 dl vand
9 dl vand
3 dl vand
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
3 dl basmatiris eller paraboiled ris
4 ½ dl basmatiris eller paraboiled ris
1 ½ dl basmatiris eller paraboiled ris
Grøntsager
1 spidskål
1 ½ spidskål
½ spidskål
4 porrer
6 porrer
2 porrer
4 store gulerødder
6 store gulerødder
2 store gulerødder
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2-3 tsk. karry
3-4 tsk. karry
1-2 tsk. karry
1 lille dåse kokosmælk
1 ½ små dåser kokosmælk
½ lille dåse kokosmælk
½ citron (kun saften)
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Koteletter
4 svinekoteletter uden ben
6 svinekoteletter uden ben
2 svinekoteletter uden ben
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Vand
Salt
Basmatiris
Spidskål
Porre
Gulerod
Olie - smagsneutral
Karry
Kokosmælk
Citron
Grisekoteletter
Smør
Køkkenredskaber til koteletter med grønt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
2 mellem gryder
1 grydelåg
1 gaffel
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 dørslag
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 grydeske
1 dåseåbner
1 citruspresser
1 teske
Køkkenrulle
1 stegepande
1 paletkniv
Måleskeer
Decilitermål
Mellem gryde
Grydelåg
Gaffel
Urtekniv
Skærebræt
Dørslag
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Grydeske
Dåseåbner
Citruspresser
Teske
Køkkenrulle
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Hæld så risene i gryden, og kog dem i 12-15 minutter. Se videoen.
4.
Grøntsager:
5.
Fjern de grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Skyl kålen, og lad den dryppe af. Skær kålen i mindre stykker. Se videoen.
6.
Se videoen.
7.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær roden af hver gulerod. Skær derefter gulerødderne i skiver. Se videoen.
8.
Kom olien i en gryde, og varm den op. Kom kål, gulerødder og porrer i gryden, og krydr med karry. Rør rundt, og svits det hele i 3-4 minutter uden at det bliver brunt. Klik på vidoen og se, hvordan du svitser kål, gulerødder og porrer. Se videoen.
9.
10.
Pres saften ud af citronen. Klik på vidoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Smag grøntsagsblandingen til med citronsaft og salt. Se videoen.
Koteletter:
11.
Dup koteletterne med køkkenrulle. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
12.
Sæt en stegepande på kogepladen, og skru op på høj varme. Kom smør og olie på stegepanden, og lad det bruse op. Se videoen.
13.
Krydr koteletterne med salt på begge sider. Læg dem på stegepanden, og steg dem i 1 minut på den ene side.
14.
15.
16.
17.
18.
Server koteletterne med grøntsager i karry og ris. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2705 kJ / 647 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer