
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Kartofler>
- Kogte kartofler med drys
Kogte kartofler med drys
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Drys dine kogte kartofler med krydderurter og parmesan - eller dyp dem i en lækker dip.
Der er mange muligheder for at peppe de kogte kartofler op, så brug fantasien og find din favorit.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kogte kartofler med drys
Ingredienser
Ca. 1 kg. kartofler
Ca. 1 ½ kg. kartofler
Ca. ½ kg. kartofler
2 tsk. salt
3 spsk. salt
1 spsk. salt
Forslag til drys
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. smør eller olie.
3 spsk. smør eller olie
1 spsk. smør eller olie
1 håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille.
1 ½ håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille.
½ håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille.
½ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
¾ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
¼ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
2 spsk. revet parmesanost
3 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost

Kartoffel

Salt

Smør

Dild

Peber

Parmesanost
Køkkenredskaber til kogte kartofler med drys
1 balje
1 stor gryde
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 gaffel

Balje

Stor gryde

Lille skarp kniv

Dørslag

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet.
4.
Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
5.
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
Bring vandet i kog.
Bring vandet i kog.
6.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
7.
Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv. Pas på du ikke brænder dig på de varme kartofler! Få eventuelt hjælp af en voksen.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
8.
Anret kartoflerne i et fad, og drys med f.eks. friske krydderurter, friskkværnet peber eller revet parmesanost. Kun fantasien sætter grænser!
Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv.
Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 855 kJ / 204 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 88 %
Fedt: 3 %
Kostfibre: 0 %