
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Pandekager og vafler>
- Kartoffelpandekager
Kartoffelpandekager - pandetofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kartoffelpandekager er pandekager lavet af kartofler, æbler og grahamsmel. Man kan også kalde opskriften for kartoffelblinis eller pandetofler - dansk tapas! Man kan nemt lave en lækker bærsovs af frosne bær fra fryseren, som med syrlighed og sødme passer perfekt til kartoffelpandekagerne - eller bruge færdig syltetøj.
Opskriften giver ca. 15 små, tykke pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelpandekager
Kartoffelpandekager
250 g. kartofler (melede)
3 æg
2 spsk. kartoffelmel
100 g. grahamsmel
50 g. sukker
3 dl. mælk eller æblemost
2 æbler
Ca. 50 g. smør til stegning
Evt. lidt vand
Bærsovs
150 g. bær fra frost, fx hindbær eller solbær
1 dl. vand
2 tsk. maizena
1 spsk. koldt vand

Kartofler - melede

Æg

Kartoffelmel

Grahamsmel

Sukker

Æblemost

Æble

Smør

Vand

Hindbær

Majsstivelse
Køkkenredskaber til kartoffelpandekager
1 kartoffelmoser eller 1 piskeris
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 gryder
1 dørslag
1 røreskål
1 rivejern
1 røreske
1 teske
1 stegepande
1 paletkniv
1 kop
1 grydeske
1 lille skål

Kartoffelmoser

Decilitermål

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Skærebræt

Urtekniv

Mellem gryde

Dørslag

Røreskål

Rivejern

Røreske

Teske

Stegepande

Paletkniv

Kop

Grydeske

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelmos:
3.
Vask og skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.
5.
Skær kartoffel-ternene i en gryde og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
6.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.
7.
Kom kartoflerne op i en skål og mos dem med et piskeris. Se videoen.
Dej:
8.
Slå et æg ud i kop og hæld op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Kom kartoffelmel, grahamsmel og sukker op i skålen med æg og pisk det sammen til en dej uden klumper.
10.
Kom lidt efter lidt mælk eller æblemost i dejen mens du pisker.
11.
Skyl æblerne og riv dem på den grove side af et rivejern.
12.
Kom kartoffelmos og revet æble i dejen og rør rundt. Kom lidt vand i dejen, hvis den bliver for tyk. Det skal være som en tyk pandekagedej.
Steg:
13.
Kom smør på en stegepande og smelt det ved middel varme.
14.
Kom klatter af dejen på stegepanden med en stor ske, så det bliver små tykke pandekager.
15.
Bag pandekagerne et par minutter på den ene side, til de er gyldne. Vend dem og bag dem et par minutter på den anden side.
16.
Læg dem på en tallerken og dæk dem til med et rent viskestykke. Fortsæt til du har brugt alt dejen.
Bærsovs:
17.
Bærsovs: Kom bær og vand i en gryde og bring det i kog.
18.
Ryst vand og Maizena sammen i en meljævner eller rør det sammen i en lille kop.
19.
Når bær og vand koger, så hæld du maizenablandingen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Kog bærsovsen i cirka 4 minutter
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 408 kJ / 97 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer