
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Kødboller med tomatsovse
Kødboller med tomatsovs
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 100 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lady og Vagabondens livret i ny forklædning. Lækre kødboller med tomatsauce er bare vuffeli-good.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller med tomatsovse
Kødboller:
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 æg
2 æg
½ æg
½ dl. mælk
¾ dl. mælk
¼ dl. mælk
1 skive daggammelt brød
2 skive daggammelt brød
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ dl. frisk rosmarin
¾ dl. frisk rosmarin
¼ dl. frisk rosmarin
½ citron
1 citron
¼ citron
2 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost
½ tsk. chiliflager
¾ tsk. chiliflager
¼ tsk. chiliflager
1 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Tomatsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 squash
1 ½ squash
½ squash
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost

Hakket oksekød

Salt

Peber

Æg

Mælk

Toastbrød (fuldkorn)

Hvidløg

Rosmarin (frisk)

Citron

Parmesanost

Chili (flager)

Olie - smagsneutral

Løg

Hakkede tomater

Eddike - lagereddike

Squash

Revet ost
Køkkenredskaber til kødboller med tomatsovse
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 kop
1 dyb tallerken
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 rivejern
1 dyb tallerken
1 stegepande
spatel
1 spatel
1 spatel
1 bagerist
1 ovnfast fad

Teske

Decilitermål

Spiseske

Stor røreskål

Røreske

Kop

Dyb tallerken

Skærebræt

Urtekniv

Lille røreskål

Rivejern

Dyb tallerken

Stegepande

Spatel

Bagerist

Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Kom hakket oksekød, salt og peber op i en stor skål, og rør det sammen til en fars uden klumper. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
5.
Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg en skive daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.
Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg to skiver daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.
Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg en halv skive daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.
6.
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Pil, og hak hvidløget. Se videoen.
7.
Kom vand i en lille skål, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilken, og hak dem fint.
8.
Skyl citronen. Riv 1 teske citron-skal på den fine side af rivejernet (kun det gule). Se videoen.
Skyl citronen. Riv ½ teske citron-skal på den fine side af rivejernet (kun det gule). Se videoen.
9.
Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Du skal bruge 2 spiseskefulde.
Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Du skal bruge 1 spiseskefuld.
10.
Kom brød, hvidløg, rosmarin, citronskal, parmesanost og chiliflager op i kød-skålen. Rør det hele sammen til en fars uden klumper.
11.
Form farsen til kødboller med en ske og din hånd. Vask hænder.
12.
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme. Læg kødbollerne på stegepanden, og brun dem 1 minut på alle sider. De skal ikke steges færdige. Tag stegepanden af varmen.
Tomatsovs:
13.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
14.
Pil, og hak løget fint.
Pil, og hak løgene fint.
15.
Kom olie i en lille gryde, og varm den op ved middel varme. Kom hakket løg i gryden, og svits i 1 minut, mens du rører rundt. Se videoen.
16.
Kom hakkede tomater, eddike, salt og peber op i gryden. Rør rundt, og varm, til det begynder at boble. Tag gryden af varmen. Se videoen.
Kødboller i tomatsovs:
17.
Smør et ovnfast fad med olie.
18.
Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Fordel skiverne i fadet, så de dækker hele bunden.
Skyl squashene, og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne i fadet, så de dækker hele bunden.
19.
Fordel kødbollerne oven på squash-skiverne. Hæld tomatsovsen over, så alle kødbollerne er dækkede. Drys med revet ost.
Fordel kødbollerne oven på squash-skiverne. Hæld tomatsovsen over, så alle kødbollerne er dækkede. Drys med revet ost.
20.
Stil fadet på en plade midt i ovnen. Bag retten i 20 minutter.
21.
Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1866 kJ / 446 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 15 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 5,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer