- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Kødboller med tomatsovse
Kødboller med tomatsovs
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 100 min.
Sværhedsgrad: Medium
Lady og Vagabondens livret i ny forklædning. Lækre kødboller med tomatsauce er bare vuffeli-good.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller med tomatsovse
Kødboller:
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 æg
2 æg
½ æg
½ dl. mælk
¾ dl. mælk
¼ dl. mælk
1 skive daggammelt brød
2 skive daggammelt brød
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ dl. frisk rosmarin
¾ dl. frisk rosmarin
¼ dl. frisk rosmarin
½ citron
1 citron
¼ citron
2 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost
½ tsk. chiliflager
¾ tsk. chiliflager
¼ tsk. chiliflager
1 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Tomatsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 squash
1 ½ squash
½ squash
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
Hakket oksekød
Salt
Peber
Æg
Mælk
Toastbrød (fuldkorn)
Hvidløg
Rosmarin (frisk)
Citron
Parmesanost
Chili (flager)
Olie - smagsneutral
Løg
Hakkede tomater
Eddike - lagereddike
Squash
Revet ost
Køkkenredskaber til kødboller med tomatsovse
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 kop
1 dyb tallerken
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 rivejern
1 dyb tallerken
1 stegepande
spatel
1 spatel
1 spatel
1 bagerist
1 ovnfast fad
Teske
Decilitermål
Spiseske
Stor røreskål
Røreske
Kop
Dyb tallerken
Skærebræt
Urtekniv
Lille røreskål
Rivejern
Dyb tallerken
Stegepande
Spatel
Bagerist
Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Kom hakket oksekød, salt og peber op i en stor skål, og rør det sammen til en fars uden klumper. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Form farsen til kødboller med en ske og din hånd. Vask hænder.
12.
Tomatsovs:
13.
14.
Pil, og hak løget fint.
Pil, og hak løgene fint.
15.
Kom olie i en lille gryde, og varm den op ved middel varme. Kom hakket løg i gryden, og svits i 1 minut, mens du rører rundt. Se videoen.
16.
Kødboller i tomatsovs:
17.
Smør et ovnfast fad med olie.
18.
19.
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1866 kJ / 446 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 15 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 5,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer